.

.

 

.

Jannick ten Hoor voor stage naar China (一路平安! …goede reis)

Jannick ten Hoor is maandag voor een stage van tien maanden naar China vertrokken. De sympathieke inwoner van Zweeloo stond te popelen van ongeduld. De globetrotter heeft er weinig moeite mee om zijn geboortegrond voor een langere tijd te verlaten. “Helemaal super!”, roept Ten Hoor

Jannick volgt aan het Deltion College in Zwolle de opleiding Middelbaar Hotelmanagement. De stageperiode in een schitterende 5-sterren hotel in China, om precies te zijn Hangzhou, is voor de 19-jarige inwoner van Zweeloo de kroon op het werk. “Dit is echt het toetje van mijn opleiding!” Maar waarom China? “Deze kansen komen niet zo snel meer voorbij. Het is een mooi land en het past ook prima bij mijn opleiding. Ik kan nu letterlijk en figuurlijk in de Chinese keuken kijken. Ik wil met eigen ogen zien hoe er in China gewerkt wordt en hoe het hotelwezen in elkaar steekt. Het is een pittige, maar tegelijk ook een geweldige levenservaring.”

Jannick realiseert zich terdege dat een stage in het buitenland geen eenvoudige taak is. Vooral als het land van bestemming een taal spreekt dat ~ buiten Azië gerekend ~ slechts verstaanbaar is voor een heel klein deel van de wereldbevolking. “Maar dit is nou precies de uitdaging! Om de kloof tussen eigen cultuur en de Chinese cultuur te verkleinen wil ik mij gaan verdiepen in de Chinese cultuur en de omgangsvormen op zakelijk niveau.”

Ten Hoor is de afgelopen maanden al druk bezig geweest om de Chinese taal te doorgronden. “De taal kan nog wel eens een struikelblok worden, want het is voor een Chinees makkelijker Nederlands leren dan andersom.  Ik heb er wel vertrouwen in dat ik straks een woordje Chinees spreek en met mijn handen en voeten kan ik veel duidelijk maken. Maar hoe dan ook zal het nog een hele kluif worden. China is wezenlijk anders dan Nederland. Kijk eens naar het eten, het weer, de smog, de cultuur, de Chinese les, maar het uitgaansleven zal niet zoveel verschillen van dat in Nederland. Dus dat zit wel goed!”

Hij moet Zweeloo, ZBC en zijn activiteiten als KNVB-scheidsrechter voor een jaartje loslaten. Dat laat Jannick uiteraard niet helemaal koud, maar het avontuur in China zal veel van het gemis in Zweeloo vergoeden.

Via de site jannicktenhoor.waarbenjij.nu kan iedereen op de hoogte blijven van de avonturen van Jannick in China.

 

Yílù píng’ā!

一路平安!

of terwijl.  Goede reis Jannick!

 

Bijschrift foto: Doelman Jannick ten Hoor gaat de komende negen maanden zijn kunsten vertonen in China.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel