.

.

 

.

Wigbolt Tijms prijkt in landelijk voetbalweekblad

Tot zijn eigen verrassing haalde voetballiefhebber Wigbolt Tijms onlangs de landelijke pers. De 72-jarige Aaldenaar prijkte paginagroot in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International (VI). De foto hoeft nauwelijks een nader betoog : Tijms geniet nog elke dag van het voetbalspelletje. Bij gebrek aan een tribune op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo zetelt hij als aandachtig toeschouwer op een schommel van de speeltuin, de enige zitplaats op het Zweeler sportpark.

'Ik was wel even verbouwereerd toen ik VI opensloeg, want ik wist van niets. Meestal zie je grote voetbalsterren in het weekblad staan en nu stond ik opeens zelf in het middelpunt van de belangstelling. Ik vond het echter wel hartstikke leuk dat ik in Voetbal International werd geportretteerd. Voetbal is al van jongs af aan mijn lust en mijn leven. Het is mijn grote passie. VKW uit Westerbork is altijd mijn club geweest en ook ZBC draag ik een warm hart toe.'

Tijms speelde vanaf zijn 18e jaar vele jaren in de hoofdmacht van VKW en de liefde voor de ploeg uit Westerbork zit diep. Nog steeds mist hij vrijwel geen thuis- en uitwedstrijd van de naar 3e klasse gedegradeerde Westerborkers. Meer dan tien jaar was hij voorzitter van de supportersvereniging van VKW en heeft op velerlei terrein zijn steentje bijgedragen aan de groei en bloei van de club.

Moet Tijms op 't Alterbarg op een schommel plaatsnemen, bij VKW staat een echte tribune tot zijn beschikking. Daar heeft hij als voorzitter van de supportersclub zijn steentje letterlijk en figuurlijk aan bijgedragen. Wigbolt Tijms, die beroepsmatig naam en faam maakte als auteur van talrijke wetenschappelijke boeken, heeft naast voetbal ook lezen en wandelen als één van de grootste hobby's.

Bron: Coevorden HuisAanHuis

Bijschrift foto: Wigbolt Tijms is al jarenlang een enorm trouw supporter van VKW, maar zeker ook van ZBC. Bij gebrek aan een tribune op 't Alterbarg, neemt Tijms plaats op de schommel van de speeltuin. (Foto: Rudy Leukfeldt)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel