.

.

 

.

Jan van Asselt neemt afscheid van De Schutse

Afgelopen vrijdag, de tweeëntwintigste oktober nam Jan van Asselt afscheid als leerkracht van de Christelijke basisschool ”De Schutse”.

Oud-leerlingen en andere belangstellenden waren uitgenodigd voor een receptie om onder het genot van een hapje en een drankje hem de hand te schudden.  Voor Jan van Asselt is er een nieuwe episode in zijn leven aangebroken en kan hij gaan genieten van een welverdiend pre-pensioen.

De familie van Asselt kwam in 1979 naar Aalden en nu ruim 31 jaar later zijn ze teruggegaan naar de provincie, waar hun roots liggen, namelijk naar het wijdse  Groningse platteland.

Jan van Asselt wijdt met veel plezier uit over zijn tijd in het onderwijs, eerst in Hoogkerk en daarna dus bij De Schutse in Aalden. Op de vraag of het hedendaagse onderwijs beter of slechter is dan vroeger, zegt Jan : ”Dat is moeilijk te zeggen. Als school moet je je aanpassen aan de ontwikkelingen binnen het onderwijs. En ja, er is in al die jaren wel het één en ander veranderd”.  Enige moeite heeft Van Asselt toch wel gehad met het idee van sommige ouders, dat het voor de kinderen op school altijd leuk zou moeten zijn. Natuurlijk, zegt Jan, moeten kinderen zich op school prettig voelen, maar het is wel de bedoeling, dat ze er ook wat opsteken op weg naar de volwassenheid. Als kinderen uit school komen, vragen ouders meestal aan ze of het leuk op school was. Daar is niks mis mee, maar het zou goed zijn om ook eens te vragen, wat ze die dag zoal geleerd hadden.

Al enige tijd zijn De Anwende (OBS) en De Schutse (CBS) onder één dak gevestigd en dat tot volle tevredenheid van beide partijen. Zo wordt bijvoorbeeld de jaarlijkse verkeersdag in goed samenwerkingverband georganiseerd, evenals  diverse andere activiteiten.

De familie van Asselt heeft altijd met veel plezier in Aalden gewoond en het is wel even slikken om alles nu achter te laten, maar vertelt Jan, na 41 jaar werken, vind ik het welletjes en is de tijd rijp om van andere mooie dingen in het leven te genieten. Hij houdt van kunst en cultuur en hij is vastbesloten om daar nu nog meer van te gaan genieten. Jan en zijn vrouw Atty blijven Aalden een warm hart toedragen en hopen er nog vaak terug te komen.

Bijschrift bij de foto: Jan van Asselt aan het woord op zijn drukbezochte receptie. Uiterst rechts Atty. Volgende week beloven we u nog meer Jan van Asselt.


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel