.

.

 

.

Afscheid Jan van Asselt - vervolgverhaal -

Op 22 oktober was het dan zover. Na 31 jaar les te hebben gegeven aan kinderen van C.B.S. de SCHUTSE, nam meester Jan van Asselt afscheid.

Voor deze geschiedenisman was een Middeleeuws feest georganiseerd. Iedereen was in die sfeer verkleed naar school gekomen. Om 8.45 uur arriveerde meester met zijn vrouw. Zij werden verwelkomd met een lied en onder de erehaag liepen ze richting “Slot de Schutse”, waar ze werden uitgenodigd om binnen te treden voor het Slotfeest. Samen met de aanwezige ouders van de schoolgaande kinderen konden ze allereerst genieten van koffie met krentenbrood. Daarna formeerden de kinderen groepen om aan een Oud-Hollands spellencircuit te starten, onder leiding van diverse ouders.

Onder leiding van Tiny van der Stel, met haar accordeon, werd er een dans aangeleerd. Ook was er een huifkarrit, verzorgd door de familie Eefting. Tijdens de pauze was er een korte drama voorstelling door groep 7 en 8. Meester moest raden over welke geschiedenisperiode de verbeelding ging. Rond 12.00 uur werden er stapel pannenkoeken binnen gebracht, gebakken door welwillende (groot)ouders. Als cadeau van de leerlingen kreeg meester een map met werkstukken en foto’s en visspullen. Op de visparaplu stond het logo van de school.

Toen werd er van de pannenkoeken gesmuld en was er ijs na.

Meester nam afscheid van de leerlingen. Hij mocht rustig een pannenkoek eten bij ’t Hoes van Hol An, waar hem een verrassing wachtte. Zijn kinderen en kleinkinderen waren daar al gearriveerd en zo konden ze samen eten en de emoties delen die afscheid nemen toch teweeg brengen.

Daarnaast konden ze zich opmaken voor de receptie die om 16.00 uur startte binnen de Schutse, waarvoor oud-leerlingen en belangstellenden waren uitgenodigd. Naast jonge oud-leerlingen, die ondersteunden bij de catering van het geheel, waren er talloze mensen die Jan graag wilden bedanken voor alle jaren van inzet voor de school. In totaal zijn er ongeveer 150 mensen geweest die Jan de hand hebben gedrukt, onder het genot van een drankje en een lekker hapje.

Het hoogtepunt tijdens de receptie was toch wel het hilarische stukje dat zijn collegae voor hem opvoerden. Jan bedankte hen dan ook specifiek, naast allen die deze dag voor hem onvergetelijk hebben gemaakt. Er was, volgens Jan, geen moment dat hij niet genoten heeft. Hij bedankte voor alle vriendelijke woorden die hem ten deel vielen en ook voor het mooie cadeau dat hij ontving namens de school en diens vereniging. Hij kreeg een giclee (copy van een schilderij) van de schilder Henk Helmantel, wiens werk Jan zeer bewonderd.

Na de receptie vertrokken Jan en zijn vrouw Attie weer richting Ten Boer met een afgeladen auto vol cadeaus en dierbare herinneringen aan een prachtig “SLOTFEEST”.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel