.

.

 

.

Open huis Kindercentrum ’t Schathoes.

Hoge bomen staan op het mos

Een zachte wind suist door het bos

Daar komt de wind aangevlogen

Hoei, Hoei, Hoei. Hoei

De stormwind raast

Rombom, Rombom

En alle bomen vallen om.

 

 

Bovenstaand gedichtje stond geschreven op een muur in het nieuwe kinder-

dagverblijf aan de Marktstraat nr. 2  in Zweeloo.

Gelukkig zag het weer er op zaterdag de zesde november een stuk beter uit.

Er scheen zelfs zo af en toe een vriendelijk zonnetje.

En de storm die was opgestoken toen bekend werd, dat de peuters die toch voornamelijk in Aalden wonen, zouden moeten verkassen naar het voormalige gemeentehuis in Zweeloo, wegens ruimtegebrek in de Aeldermeent, was op deze dag volledig geluwd.

En op deze mooie zaterdagmiddag werd er open huis gehouden en was iedereen van harte welkom om binnen een kijkje te komen nemen. Bij binnenkomst kregen bezoekers een kopje koffie of eventueel thee aangeboden en stonden medewerksters van Kinderopvang en de juffen van de peuters alle belangstellenden vriendelijk te woord. Buiten was er voor de kinderen een groot springkussen en binnen zaten een aantal kleintjes ademloos te luisteren en te kijken naar een poppentheater. En er was ook chips, veel chips !! Er was alle reden voor een feestje, want het kleine grut had een prachtig onderkomen gekregen. Er waren piepkleine wc’tjes en er was een slaapkamer met meerdere bedjes van twee boven elkaar. De allerkleinsten boven en de grotere kindjes onder. Dat scheelt veel tilwerk voor de medewerksters. Op één van de bedjes stond :”Evacuatiebed”. Mocht er bijvoorbeeld plotseling brand ontstaan, dan kunnen alle kindjes die liggen te slapen in het evacuatiebed gelegd worden en meteen door een deur, die in principe nooit op slot mag zitten zó naar buiten. En....kleine wasjes, grote wasjes, gooi maar in de wasmachien ..., want inderdaad er was ook een wasmachine. Al met al, het kindercentrum met de prachtige Drentse naam ”Het Schathoes” is van alle gemakken en moderne snufjes voorzien !

 

Van gemeentehuis naar Rabobank en nu anno 2010 een kindercentrum.

Een totaal andere bestemming, het is even wennen,maar wat een geweldige aanwinst ! Deze prachtige nieuwe locatie biedt zoveel mogelijkheden, vertelt directeur Geerte van den Wildenberg, hier kunnen we een kindercentrum ontwikkelen in samenwerkingsverband, (Drieluik Kinderopvang en de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Coevorden), voorzien van alle ontwikkelingen en vereisten voor opvang en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. De gemeente Coevorden is ook voorstander van deze samenwerking, omdat dit de juiste manier is om goede voorzieningen op het platteland te laten voortbestaan.

 

Al deze dingen op een rijtje gezet, is het zeker, dat ”Het Schathoes” een zonnige toekomst tegemoet gaat !

Bijschrift bij de foto: een poppentheater kon natuurlijk niet ontbreken…….


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel