.

.

 

.

Asielzoekende Schapen

Wie:                               Asielzoekende schapen
Waar:                            Rondzwervend in Aalden
Waarom dit stukje:        Hoe het afliep ...

Op een vroege ochtend werd een koppel schapen gesignaleerd op de Gelpenberg, komend vanaf het Witte Zandpad. Asiel gevraagd bij het AZC?

Enige tijd later, een spoor van knagen en knabbelen in tuinen en gemeentegroen achterlatend, werden ze gezien bij de kerk in Aalden. Kerkasiel aangevraagd?

De schapen, dolend en dwalend, hadden gaandeweg mensen in beweging gezet, die hulp wilden bieden: in veiligheid brengend in de ’schutstal’ bij de kerk ... bellend met alle schapenboeren in de omgeving … politie waarschuwend ... uiteindelijk bleek Het Drents Landschap de eigenaar van de schapen. Zij stuurden een veewagen, die de schapen weer naar De Kerkhorsten bracht.

Wel thuis. Eind goed, al goed ...
Hoewel ... dat ene schaap in het landje bij de COOP-parkeerplaats ...
Is dat een schaap dat nog gezocht, gevonden en thuisgebracht moet worden?

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel