.

.

 

.

Albert en Geja Hilbrands breiden bedrijfsactiviteiten verder uit

Open Huis op 25, 26 en 27 november in De Flintenhoeve in Orvelte

Albert en Geja Hilbrands hebben een nieuwe tak toegevoegd aan hun bedrijf. Het ondernemend echtpaar runt sinds kort naast de in Wezup gevestigde kijk- en kaasboerderij De Drentse Hoeve ook de leer-werk- en beleefboerderij 'De Flintenhoeve' in Orvelte. De specifieke kwaliteit van deze veelzijdige zorgboerderij? Het antwoord van de betrokken ondernemers volgt snel : kom zelf maar eens kijken en beleef de sfeer en de gemoedelijkheid op een unieke locatie aan de Flintenweg 2 in het rustieke Orvelte.

Dat kan deze maand tijdens een Open Huis op 25, 26 en 27 november vanaf 13.00 tot 16.00. Iedereen mag dan een vrijblijvend kijkje nemen op het agrarisch leer-werkbedrijf.

 

Ruim vijftien jaar geleden begonnen Albert en Gea aan een uitdaging : om op een nieuwe boerderij aan de Wezuperstraat in Wezup met alle moderne apparatuur te gaan boeren. Tien jaar geleden zijn ze overgeschakeld op biologische melkveeteelt. 'We zijn destijds van start gegaan met een dubbele motivatie: we wilden een stevig stuk biologische landbouw neerzetten in een gemengd agrarisch bedrijf. Dat is een paar jaar geleden uitgebreid met de kijk- en kaasboerderij De Drentse Hoeve. Daarna dook al snel een nieuwe kans op: de ambachtelijke kaasmakerij in het historische dorp Orvelte. En recentelijk is daar nu De Flintenhoeve aan toegevoegd.'

Volgens Albert Hilbrands, een geboren ondernemer en entertainer, past dat prima in de bedrijfsfilosofie. Met de nieuwe activiteiten op de leer-werk en beleefboerderij wil hij plaats bieden aan een zo breed mogelijke groep cliënten. 'De Flintenhoeve is met name geschikt voor mensen die langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest, of er om welke reden dan ook niet aan deel kunnen nemen.' Hilbrands benadrukt vooral het belang van rust, vertrouwen en structuur. 'Het is in deze jachtige wereld bijzonder gemakkelijk om het contact met het werkelijke leven te verliezen. Juist op een boerderij krijg je te maken met de noodzaak van de realiteit van het leven en de wereld. Dieren moeten immers op tijd gevoed worden, koeien gemolken worden en de dieren vragen aandacht. Mensen gedijen daar goed bij. De aanwezigheid van dieren is vooral belangrijk voor dagritme en verantwoordelijkheidsgevoel.' Adresinfo: De Flintenhoeve, Flintenweg 2, 9441 PC Orvelte, internet: www.deflintenhoeve.nl

Bijschrift foto: Hulpboer Gertjan Stolte van leer-werk- en beleefboerderij De Flintenhoeve in Orvelte is druk bezig met de verzorging van de veestapel (Eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel