.

.

 

.

Vrolijke intocht voor Sinterklaas

Zaterdag 20 november was het weer zover. Sinterklaas werd samen met zijn pieten feestelijk ontvangen door de kinderen met hun ouders bij de Korenhof in Aalden.

Na een welkomstwoord van juf Suzan Askes gingen ze met z’n allen in een gezellige optocht naar de versierde sportzaal “De Aeldermeent”. Op het podium stonden allemaal prachtige knutselwerkjes voor Sinterklaas. Sinterklaas was hiermee zichtbaar blij verrast en bedankte zelfs enkele kinderen met een kadootje. Daarna werd Sinterklaas nog meer verrast door de winnaars van Sweel’s Got Talent met verschillende optredens. Ook voor de voetbalpiet was er een verrassing. Hij kreeg een voetbalplaatje van zichzelf om in het voetbalalbum te plakken.

Hij had namelijk aan Sinterklaas verteld dat hij graag een voetbalplaatje van zichzelf wou hebben en daar was hij dus nu heel erg blij mee. Verder werden er nog veel Sinterklaasliedjes gezongen en sommige kinderen gingen lekker spontaan dansen. Aan het eind van de middag bedankte Sinterklaas de kinderen voor het geweldige feest dat ze voor hem hadden georganiseerd. Iedereen mocht daarom die avond de schoen zetten. Toen Sinterklaas de feestzaal had verlaten, maakten de kinderen met de pieten nog een lange polonaise die eindigde bij de uitgang waar iedereen een lekkere verrassing mee naar huis kreeg.

 

AHA mocht nog een paar vragen aan Sinterklaas stellen.

Hoe vond u de ontvangst van de kinderen dit jaar?

“Geweldig, het lijkt wel of er steeds meer kinderen komen kijken. Sommige gezichten heb ik ook al gezien in Harderwijk en Emmen. Er waren dit jaar ook heel veel kleine zwarte pietjes. Heel erg leuk allemaal en Suzan is zelfs voor mijn komst naar de kapper geweest”.

Wat voor Sinterklaassnoepje vindt u het lekkerst?

“Een bisschopwijn snoepje”.

Waar mogen ze u ’s nachts wakker voor maken?

“In Nederland voor boerenkool met worst met uitgebakken spekjes. Dit maak ik altijd zelf klaar. Daar ben ik eigenlijk best wel goed in, al zeg ik het zelf”.

Nu heeft u het natuurlijk heel erg druk met het vullen van de schoentjes en het rondbrengen van de kadootjes. Maar wat doet u eigenlijk in de zomer”?

“Lekker uitrusten en inspiratie opdoen voor mijn volgende verjaardagsfeest en mij al verheugen op die lekkere boerenkool natuurlijk”.

Sinterklaas, AHA en de kinderen wensen u alvast een hele fijne verjaardag toe.

“Dank jullie wel en vergeet niet de schoen vanavond te zetten”.

wil je de foto's zien, deze staan in het fotoalbum op deze website.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel