.

.

 

.

Schoenmaatjes actie door de kinderen van c.b.s. de Schutse

He daar, met je nieuwe schoenen,

ga je weer naar school toe op je snelle fiets?

He daar, toch zijn er miljoenen

en die hebben bijna niets.

Zo klonk het eerste couplet van het schoenendooslied, dat afgelopen woensdag uit volle borst werd meegezongen door de kinderen van c.b.s. De Schutse.

Als schoenmaatjes hadden zij een schoenendoos gevuld met handige en leuke spulletjes zoals schoolspullen, toiletartikelen en klein speelgoed voor leeftijdsgenootjes in arme landen. De prachtig beplakte en beschilderde dozen werden in een grote auto geladen en door één van de ouders weggebracht naar het inleverpunt in Emmen. Daar reden de auto's en busjes, volgepakt met dozen, af en aan. Vanaf het inleverpunt zullen de dozen naar de verschillende verwerkingscentra worden gebracht, waar ze klaar worden gemaakt voor verzending. De dozen worden er nagekeken, gesorteerd op geslacht en leeftijdscategorie (de kinderen hebben de doos nl. voor een jongen of een meisje van een bepaalde leeftijd gevuld) en verpakt in grote dozen. Per boot of vrachtwagen zullen ze worden verzonden naar de uitdeellanden zoals Irak, Malawi en Oeganda. De schoenendozen gaan daar naar scholen, weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

Het is altijd een plezier om te zien hoe de kinderen vol enthousiasme bezig zijn met het uitzoeken van de spulletjes en het versieren van de dozen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel