.

.

 

.

Uitreiking DVL en opening verkeersplein op CBS De Schutse

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan scholen die zich aantoonbaar sterk maken voor de verkeersveiligheid in en rond de school.

In april 2009 is verkeersouder Dineke Renting begonnen met het opzetten van een verkeersgroep en anderhalf jaar later werd er in de herfstvakantie een verkeersplein op het schoolplein aangelegd. Er waren voldoende punten behaald voor het DVL.

De verkeersouders hadden een feestelijke verkeersdag georganiseerd, ter ere van de uitreiking van het DVL en de opening van het verkeersplein. Het plein was opgevrolijkt met slingers en versierde fietsen. Om 10.00 uur was het een drukte van belang. Wethouder Wilting kwam op zijn versierde fiets het verkeersplein opfietsen. Hij werd verwelkomd met een eigen geschreven lied. Alle kinderen lieten een ballon met naamkaartjes de lucht in. De fietsen werden door de politie, dhr. Fred van der Beemt en Seef de Zebra beoordeeld en de kinderen Jorn Askes, Leon Askes, Renate Pol, Tooske Amersfoort en Lotte Pronk kregen een prijs voor de mooist versierde fiets.

Seef de Zebra en mijnheer de Agent vonden gelukkig het DVL bordje, dat aangeeft dat De Schutse zich nu een verkeersveilige school mag noemen, in de brievenbus dat dus veel te laat was bezorgd. De wethouder overhandigde het bord aan directeur Eise Boersma  waarna we met alle aanwezigen genoten van ranja, koffie en taart. Nadat alle kinderen weer in de klas zaten kwam Seef samen met de verkeersouders langs de klassen. Alle kinderen kregen een Seef sleutelhanger en reflectorenset.

En voor elke combinatiegroep was er een veiligheidshesje voor de buitenschoolse activiteiten. Later dit schooljaar komt Street-wise nog een keer op school

De foto’s en het verkeerslied van deze dag kunt u vinden op: www.cbsdeschutse.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel