.

.

 

.

Open dag Brandweer Zweeloo succesvol verlopen

Reint Kuijer neemt na 35 trouwe dienstjaren afscheid van korps. Publiek kan gemoderniseerde kazerne bewonderen.

De Open Dag van de brandweer Zweeloo is zaterdag een groot succes geworden. Vele belangstellenden kwamen naar het kazerneterrein van de Burg. Tonkensstraat om de hulpverleningsinstanties in actie te zien.

Bij de kazerne stonden tal van hulpverleningsvoertuigen uitgestald, waaronder ook een aantal oldtimers. Verder werden er diverse demonstraties gegeven. Ook de UMCG Ambulancezorg was aanwezig. Medewerkers van de hulpverleningsdiensten gaven voorlichting over hun werkzaamheden en adviezen.

“Mag ik straks in die brandweerauto zitten?”
“Het is een zeer geslaagde dag”, vertelt postchef Bernd Hollander. “Behalve het bekijken van demonstraties was er veel meer te doen. Ook voor de kinderen was er veel vertier. “Mag ik straks in die brandweerauto zitten”, vraagt een jongetje aan zijn moeder. Korte tijd later wordt het kereltje op zijn wenken bediend. En luttele minuten later kijkt hij met grote ogen naar een bluswagen en de hoogwerker die met loeiende sirenes het kazerneterrein oprijden.


Reint Kuijer: “Brandweerman is een prachtig beroep”

Voor Reint Kuijer was het een bijzondere dag. De 60-jarige Aaldenaar nam na liefst 35 jaar afscheid van het brandweerkorps. “Brandweerman is een prachtig beroep”, vertelt Reint. De kameraadschap, de actie, de pure adrenaline en het kunnen helpen van mensen en dieren. Al deze facetten samen maken het tot het mooiste beroep dat er is. De keerzijde is er helaas ook in de vorm van ingrijpende en soms schokkende gebeurtenissen. Dat went nooit en vooral niet wanneer er kinderen en/of bekenden bij betrokken zijn. Of wanneer je als brandweer onmachtig moet toekijken. Dat blijft lang bij je hangen. Gelukkig kennen we bij ons korps een goede collegiale nazorg.”

Reint Kuijer (60) nam na liefst 35 jaar afscheid van het brandweerkorps in Zweeloo

Reint zag de kwaliteitsstandaard de afgelopen decennia naar grote hoogte stijgen. “Zelfs de hoogste van Europa. Je kunt het niet meer vergelijken met vroeger. De opleiding, het materiaal, de faciliteiten, alles is zoveel beter en professioneler. De recente verbouwing van onze kazerne past ook perfect in dit plaatje.”

Korps heeft beschikking over fraai gemoderniseerde kazerne
Het publiek kon zaterdag tijdens de Open Dag ook de fraai gemoderniseerde kazerne bewonderen. Bernd Hollander leidde ons zaterdagmiddag rond: een nieuwe kantine, nieuwe en grotere kleedruimtes, nieuwe sanitaire voorzieningen en duurzame verwarming  in de vorm van vloerverwarming en zonnepanelen. Hiermee voldoet het gebouw aan de eisen die aan een moderne kazerne gesteld mogen worden.

Foto’s: Jansje Brands

Oes Eigen Kraantien d.d. 3 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel