.

.

 

.

Koninklijke onderscheidingen voor Alie Bruinsma, Harm Ziengs en Hanna Dolfing

Hanna Dolfing (84), Harm Ziengs (75) en Alie Bruinsma (71) zijn aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het drietal krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. Nimmer wordt er tevergeefs een beroep op Hanna, Harm en Alie  gedaan als het gaat om vrijwilligerswerk.

Alie Bruinsma : sociaal-maatschappelijk zeer betrokken
Alie Bruinsma heeft zich ontpopt als een echte duizendpoot. De 71-jarige inwoner van Meppen was en is als ouderling actief voor de Nederlandse Hervormde Kerk in Geesbrug (2000-2004 en 2015-heden) en is bij deze kerk al vanaf 1972 in commissieverband actief. Bovendien leidde Alie menig jaar de kindernevendienst en stelt al jarenlang de kerkbode samen.

Foto: Coevorder Nieuws/Esselien de Groot

Alie verleent verder hulp op de dagbesteding van woonzorgcentrum De Korenhof (2015-heden) en hielp bij de dagbesteding op de Adriana Hoeve (2017-2020). Verder is Alie in diverse functies zeer actief geweest voor toneelvereniging Toneka en is inmiddels al weer vier jaar secretaris van de Oogstmarkt in Meppen. Daarnaast drie jaar penningmeester van klaverjasclub De Joker en vrijwilliger bij Natuurbegraafplaats Meppen. In het verleden was Alie ook bestuurslid van de Vrienden van de Aeldermeul.

Harm Ziengs zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap
Dat de naam van Harm Ziengs onlosmakelijk verbonden is met Zwembad Zweeloo, mag geen geheim heten. De liefde voor het zwembad staat bij de 75-jarige Aaldenaar al vele jaren voorop.

Harm Ziengs is een echt buitenmens! Hij houdt van de frisse buitenlucht en steekt graag zijn handen uit de mouwen. Wat de Aaldenaar doet is zichtbaar, belangrijk en waardevol werk.

Foto: Coevorder Nieuws/Esselien de Groot

Harm is al meer dan twintig jaar coördinator van de groenploeg van Zwembad Zweeloo. Elke donderdagochtend, weer of geen weer zijn ze vanaf 8.30 uur bij het zwembad te vinden, de mannen van de groenploeg. Ze maaien het gras, snoeien de struiken, houden de tegels van het zwembad schoon en doen allerlei herstelwerkzaamheden. Dat doet Harm ook bij de groenploeg van sportpark ’t Alterbarg en bij Aalden Rondomme.

Wanneer u binnenkort weer een frisse duik neemt in ons mooie zwembad, denk dan eens aan de mannen als Harm Ziengs, die dit ieder jaar weer mede mogelijk maken!

Hanna Dolfing al meer dan 35 jaar nauw betrokken bij Hervormde Gemeente Zweeloo
Hanna Dolfing (84) is al meer dan 35 jaar diaken van de Hervormde Gemeente Zweeloo. Hanna staat altijd klaar voor de gemeenschap.

Als diaken is Hanna een echte helper en doener, maar is ze samen met de kerkenraad ook bestuurder. In haar rol als diaken heeft Hanna altijd oog en oor gehad voor mensen die kwetsbaar zijn en hulpbehoevenden. Hanna is overigens op meerdere terreinen actief binnen de kerk, zoals bezoekwerk en koffie schenken.

Foto: Roely Jager

Zestig jaar woont ze samen met haar man Jan al onafgebroken aan het Klooster. Hanna en Jan beleven een voorspoedige oude dag. Sinds haar pensionering – Hanna is werkzaam geweest bij Thuiszorg Drenthe – genieten ze met volle teugen van de vrije tijd en hobby’s. Hanna was tot haar 80e vrijwilliger bij woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord.

Vorig jaar vierden Hanna en Jan het 60-jarig huwelijksfeest. Welke onvervulde wensen heeft het vitale echtpaar nog? “Eigenlijk hebben we niets meer te wensen dan gezond te blijven en er nog liefdevolle jaren aan vast te knopen.” 

Oes Eigen Kraantien d.d. 3 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel