.

.

 

.

Politieberichten Maart en April 2022

Hans Bonhof is wijkagent voor het gebied Sleen / Zweeloo (de oude gemeenten Sleen en Zweeloo). Voor O.E.K. zet hij maandelijks de politieberichten van Zweeloo op een rijtje. Hierbij zijn bevindingen:

 • Op 1 maart kwam een melding binnen van openbare schennispleging aan de Wheem in Zweeloo. De politie heeft de omgeving de afgelopen periode extra in de gaten gehouden. Het bleef bij de ene melding.
 • Op 1 maart werd een houtdiefstal geconstateerd op de Schapendijk in Zweeloo. Het kenteken van het voertuig werd daarbij genoteerd en de dader werd aangehouden in Bovensmilde.
 • Op 3 maart kwam de melding van een hartbewakingskastje bij de politie binnen. Een mevrouw werd op de Koemarsendijk in Meppen aangetroffen met hartproblemen. De ambulance en politie kwamen ter plaatse.
 • Op 11 maart constateerde een bewoner van Meppen twee verdachte mannen die foto’s namen van woningen in Aalden. De foto’s van de verdachte mannen werden door de politie vastgelegd.
 • Op 12 maart werd gevaarlijk rijgedrag gemeld van een bestuurder in Meppen. De bestuurder werd hierover aangesproken door de melder. Hij is echter niet meer door de politie aangetroffen.
 • Op 12 maart kreeg de politie meerdere meldingen binnen van gevaarlijk gedrag van een persoon, die langs het viaduct van de N381 foto’s maakte van passerende vrachtauto’s. Hij werd door de politie niet meer aangetroffen.
 • Op 25 maart kwam de melding binnen, dat er op de Koemarsendijk een kalf van een Schotse Hooglander losliep. Een man, die hielp het kalfje te vangen, kwam daarbij ten val en moest door ambulancepersoneel nagekeken worden.
 • Op 26 maart werden er weer een aantal zakken met hennepafval aangetroffen op de Paardelandsdrift in Aalden. Mogelijk heeft iemand een voertuig bij de storting gezien. Het gebeurd elk jaar wel een paar keer daar.
 • Op 27 maart werd aangifte gedaan van diefstal uit een schuur in Meppen. De aangifte werd via internet gedaan.
 • Op 31 maart liepen er een aantal koeien los op de Koemarsendrift. Door enkele voorbijgangers werden ze in een stuk weiland gedreven. Daar liepen ook een aantal paarden. Onbekend van wie de koeien waren.
 • Op 3 april werd hulp van de politie ingeroepen, bij een verkeersruzie op de N381. Een bestuurster remde plots. De andere partij moest dat doen omdat zij te zacht gereden had. Men wilde elkaar eigenlijk wel spreken, maar waren in andere gemoedsrust als de ander. Gelukkig hebben we bemiddeld en men vervolgde de weg.
 • Op 8 april liepen er een aantal paarden los op de Brinklanden in Zweeloo. Was in de vroege spits en er was veel verkeer.
 • Op diezelfde dag werd aangifte gedaan van diefstal uit een personenauto in de Kerkstraat in Aalden. De diefstal was eind maart gepleegd.
 • Er kwamen deze periode meerdere aangiften binnen van verlaten plaats ongeval. In deze zaken waren het lichtmasten/lantaarnpalen, die aangereden waren en waarvan de dader niet bekend was.
 • Op 14 april werd hulp van de politie ingeroepen bij problemen binnenshuis tussen kinderen en de ouders. In dergelijke gevallen wordt er naar de hulpverlening verwezen.
 • Op 15 april kwam een melding vanuit Meppen bij de politie binnen over een verdachte auto, die vanuit het bos kwam. Eerder werden daar in de buurt gestolen waar gevonden. De bus werd niet aangetroffen.
 • Op 20 april kwamen er bij de politie en bij het AZC klachten over vreemd gedrag van een asielzoeker in Aalden, bij woningen, op straat en bij de COOP. De man is door de leiding van het AZC aangesproken op zijn gedrag en er is een gepaste maatregel tegen hem genomen.
 • Op 21 april werd van een fiets bij de COOP een fietscomputer van het stuur gestolen. De diefstal vond plaats net buiten de camera’s om. Mogelijk dat iemand wat gezien heeft.

Er werden ook in deze maand een aantal aangiften gedaan van internetfraude = een  oplichtingsvorm. Vaak worden mensen die reageren via Marktplaats of snapchat op verzoek een aanbetaling via de bank opgelicht. Later wordt een groot bedrag van de rekening geschreven. Men moet aangifte doen via de website Politie.nl.

Bereikbaarheid politie:
U kunt wijkagent Hans Bonhof bereiken via het algemene politienummer 0900-8844 en via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt me tegenwoordig ook volgen via INSTAGRAM onder wijkagent_sleen_zweeloo

In noodgevallen altijd 112 bellen (lees dringende zaken)

U kunt altijd anoniem meldingen doen bij 0800-7000 of e-mailen naar www.meldmisdaadanoniem.nl

Samen zien we meer!
Zoals gemeld beschikken de dorpen Aalden en Zweeloo sinds kort over een buurtpreventie Appgroep. Op deze wijze kan men verdachte situaties delen met dorpsgenoten.

Aanmelden
Woont u in Zweeloo en wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, mobiele telefoonnummer.

Woont u in Aalden? Aanmelden voor deze appgroep kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikel geplaatst 10 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel