.

.

 

.

Kranige vrijwilligers geven wandelroute Aalden Rondomme extra glans

De vrijwilligersgroep van Aalden Rondomme is in de afgelopen maanden weer druk bezig geweest met het onderhoud van de fraaie wandelroute. De werkzaamheden waren veelomvattend : kanten maaien en hooien, pad herstellen, panelen met gedichten schoonmaken en zwerfvuil opruimen. Enkele trouwe liefhebbers doen verder wekelijks hun rondje om het afval op te ruimen en de wandelpaden intact te houden. De rest van de actieve groep verricht met grote regelmaat nuttige klussen om de landschappelijke uitstraling van de wandelroute extra glans te geven.


In de maand mei werd de eerste maaibeurt uitgevoerd, het maaisel werd snel afgevoerd om verschraling van de bodem te versnellen. In augustus is er voor de tweede keer gemaaid met een zogeheten Vingerbalk. Deze machine, die is aangeschaft door een vrijwilliger, is vriendelijk voor flora en fauna. De machine brengt namelijk minder schade toe aan de bodem. Door een combinatie van vakantie en pech met het machinepark was het gras overigens enorm lang geworden. Vooral bij de oversteek in Oud-Aalden richting Zweeloo was het pad bijna niet meer begaanbaar. De afgelopen weken is het pad dankzij de inzet van vrijwilligers weer geheel "winterklaar" gemaakt. En daar waar de grasgroei het pad te smal heeft gemaakt is de afgelopen weken ouderwets met de schep geplagd! Een zwaar werkje voor onze kranige en ijverige 50+-groep. We kunnen nu met een gerust hart stellen dat het wandelpad mede dankzij de noeste arbeid van vrijwilligers weer aan alle eisen voldoet om de 5e editie van de nieuwjaarscross Aalden Rondomme (zaterdag 8 januari 2011) tot een succes te maken!

Versterking van de vrijwilligersploeg is overigens van harte welkom. Vooral een enthousiaste natuurman, met een technische inslag, kan zo aan de slag! De groep is ongeveer tien keer per jaar actief. Meestal op de donderdagochtend. Voor meer info: Wilfried Reuvers en Albert Reinders. (Bron: Coevorden HuisAanHuis/Kon. Boom Uitgevers)

Bijschrift foto: Grasgroei op het wandelpad van Aalden Rondomme zorgde op sommige plekken voor een te smalle doorgang. Daarom werd er de afgelopen weken ouderwets met de schep geplagd! Een zwaar werkje voor de kranige en ijverige vrijwilligersploeg.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel