.

.

 

.

Murèl Becker over thuiskomen na die fantastische reis,

maar ook al weer dromen over een nieuw avontuur. Na bijna drie jaar backpacken door Australië werd het voor Murèl Becker onderhand hoog nodig tijd om haar tas weer in te pakken en op het vliegtuig naar huis te stappen.

Backpacken in Australië: voor Murèl Becker uit Aalden kwam in 2019 een langgekoesterde droom uit. Toen Murèl de wijde wereld introk, ‘beloofde’ ze dat ze hooguit 1,5 jaar weg zou blijven, maar het werd bijna drie jaar. Op donderdag 21 april keerde ze terug naar Nederland.

Fantastische tijd
Ze had er zin in om terug te keren, na een fantastische tijd te hebben gehad waarin ze zoveel moois heeft gezien, zo veel geweldige mensen heeft leren kennen, zo actief was geweest. “Ik ben er dankbaar voor”, blikt Murèl terug. Maar ze vond het ontzettend fijn om haar familie en vrienden in Aalden en omstreken weer te zien!

Het was dan ook geen probleem om op het vliegtuig richting Schiphol te stappen, al ging het met een traan en een lach. Nu, na bijna twee weken in Aalden, moet ze eerlijk bekennen….. “Sorry pap, mam en de rest van de familie dat ik jullie weer zal verlaten... Reizen is zeer verslavend. Als je eenmaal begint, dan is er geen houden meer aan ...”

Ultiem geluk
Reizen zal Murèl nooit meer vervelen, dat hebben de afgelopen drie jaar haar wel geleerd. Ze ontdekte de wereld en maakte vrienden voor het leven. "Het zorgde ervoor dat ik ultiem geluk ervaarde en dat geluksgevoel wil ik graag vasthouden.”

Knuffelen
Vlak voor vertrek naar Nederland nog een laatste brunch met vrienden in Bondi Beach, voordat Murèl op het vliegtuig stapte naar Nederland. Een vliegreis van bijna 25 uur (!). “Na het overstappen in Singapore had ik nog liefst 13,5 uur voor de boeg naar Amsterdam. Het laatste uur in het vliegtuig kon mij niet snel genoeg gaan. Ik kon niet wachten om mijn familie en vrienden te knuffelen. Het was nog vroeg … half 8 's ochtends toen ik de slurf doorliep het vliegtuig uit. Bij de bagageband kon ik mijn backpack ophalen en daar stond mijn welkomstcomité al achter het raam te wachten met allerlei ballonnen! Ik kon eindelijk iedereen ook écht vasthouden!”

Verwennerij bij thuiskomst
“Wat was dat fijn! Wat een speciaal moment ... mijn ouders hadden het huis in Aalden helemaal versierd en een heerlijke taart van Bakkerij Kuijer als traktatie. Verder lagen er allerlei welkomstkaartjes in de brievenbus en kreeg ik al gelijk bezoek op de aankomstdag. Wat een verwennerij allemaal zeg en zo fijn om weer omringd te zijn met mijn lieve familie en vrienden!"

Nieuw avontuur
De komende weken gaat Murèl vrienden bezoeken in Nederland en zal ze een baantje voor de zomer gaan zoeken. "Mijn hart ligt nog in Australië en ik denk dat ik na de zomer weer terug zal keren. In ieder geval ben ik voor de winter begint het land uit! Of het Azië, Australië of een andere bestemming gaat worden is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Ik ga in ieder geval weer een nieuw avontuur tegemoet. Dat is oneindig geniet en met geen pen te beschrijven!"

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel