.

.

 

.

Liesbeth Pauw geeft starters voorrang bij verkoop woning

Dat de huizenmarkt anno 2022 ook vriendelijk kan zijn, dat bewijst Liesbeth Pauw uit Aalden.

Bij de verkoop van haar woning aan de Wethouder van Tarelstraat speelt de gunfactor een grote rol van betekenis: de twee-onder-een-kap woning komt niet op Funda, maar zal alleen worden verkocht aan starters op de woningmarkt, en bij voorkeur ook nog woonachtig in de voormalige gemeente Zweeloo.

Liesbeth Pauw woonde bijna 45 jaar op een daalders plekje aan de Van Tarelstraat en gaat per 1 juni a.s. verhuizen naar een ander daalders plekje aan de Aelder Hooghe in Aalden. Bij de verkoop van de woning hoeft ze zeker niet de hoofdprijs. Het is vooral een feel good-verhaal.

Starters kans geven op woning in eigen dorp
In de achtertuin geeft Liesbeth een nadere toelichting. “Hebben jongeren nu eindelijk écht kans op een koophuis in hun eigen woonplaats”, vraagt ze zich af.  De vitale Aaldenaar beseft dat ze met haar gebaar niet de overspannen woningmarkt kan temperen, maar wil wel een signaal afgeven. “Starterswoningen in onze dorpen zijn er vrijwel niet en als het huis op Funda staat”, zegt Liesbeth, “dan zijn ze eigenlijk al te laat."

Met haar initiatief wil Liesbeth woningzoekenden de kans bieden om in hun geboortedorp een toekomst op te bouwen en speelt daarbij in op de gunfactor. “Ik neem graag genoegen met een lager bod. Voor mij is het belangrijk dat ik een klik heb met de starter." 

Tienus Evenhuis van Makelaardij Emmen
Tienus Evenhuis van Makelaardij Emmen kan het initiatief van Liesbeth Pauw zeker waarderen. “Ook mensen uit onze dorpen laten blijken dit een mooi initiatief te vinden. Liesbeth zorgt er voor dat starters dit keer in de voorste rij staan en een serieuze kans maken op een betaalbare woning. Er is dit keer geen sprake van forse overbiedingen, maar er moet tussen koper en verkoper wel een klik zijn. Dit keer ligt het geluk voor de starter op straat en het is fijn dat Liesbeth dat geluk met hen deelt in de zoektocht naar een betaalbare koopwoning.”

Meerdere reacties
Tienus laat weten dat er veel belangstelling is voor de woning. “Na publicatie in de dorpskrant kwamen al snel meerdere reacties bij ons binnen. Er hebben al diverse bezichtigingen plaatsgevonden, en er kan nog steeds een afspraak worden gemaakt. Het verkoopproces is in volle gang.” Voor meer info of voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 06 – 150 90 850.

Liesbeth Pauw bij de woning aan Wethouder van Tarelstraat, die ze wil verkopen aan starters. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel