.

.

 

.

Geen nieuwe speelplaats in Zweeloo

In het dorp Zweeloo komt geen nieuwe speelplaats. Dat was de boodschap in de brief die Dorpsbelangen Sweel onlangs ontving van de gemeente Coevorden. Het aantal kinderen is te laag om op buurtniveau een speelplaats in Zweeloo te realiseren. Het past daarom niet binnen ons beleid, laat de gemeente in de brief weten. Ook het verzoek om nieuwe toestellen bij dierenkampje werd afgewezen.

En zo komt er voorlopig een eind aan de droom van Thijs Brinks en Leroy Hilberink. Maar liefst 114 handtekeningen hadden ze verzameld om de gemeente te laten weten dat zij in Zweeloo graag een mooie, veilige speelplaats willen hebben. Uiteraard waren Thijs en Leroy teleurgesteld. Maar er is nog enige hoop. In een gesprek met wethouder Truus Pot heeft Dorpsbelangen Sweel het idee van een ontmoetingsplaats voor kinderen in Zweeloo aangekaart. De gemeente staat daar niet direct onwelwillend tegenover. Afgesproken is dat Dorpsbelangen op termijn met een inhoudelijk plan en een begroting komt.
Inmiddels is een werkgroepje hiermee aan de slag gegaan.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel