.

.

 

.

20 Juni: Wereldvluchtelingendag

Vluchtelingen wereldwijd…. We weten er van, zien en horen het via de media.

Vluchtelingen in onze buurt…. We zien hen, soms ontmoeten we hen.
De taal is vaak een barrière.
Maar: oefening baart kunst.

Je kunt nieuwkomers live ontmoeten. Maar ook virtueel.
Het taalproject ‘Het begint met taal’ laat op hun website lezen:

“Ga online kletsen!
Kletsmaatjes is ons programma voor online taalcoaching. We hebben het ontwikkeld als tijdelijk initiatief in maart 2020, toen door de corona-pandemie regulier taalcontact lastig bleek. Door het grote succes is Kletsmaatjes nu een blijvend programma met landelijke slagkracht. Kletsmaatjes bereikt namelijk goeddeels nieuwe en andere nieuwkomers en vrijwilligers en is daardoor een mooie aanvulling op de bekende 'offline' taalcoaching. 
Bij Kletsmaatjes koppelen we Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar. Ze kletsen elke week een uurtje met elkaar, 26 weken lang. Online, dus gewoon lekker thuis en op een moment dat hen uitkomt. 
Ons enthousiaste team van vrijwillige coördinatoren verzorgt de intakegesprekken met nieuwe kletsmaatjes, koppelt nieuwkomers aan vrijwilligers en begeleidt hen tijdens hun traject.”

Saskia Kluwer uit Coevorden heeft mooie ervaringen met dit project. Zij vertelt: “Het is precies zoals het omschreven staat: het is vrijblijvend qua moment, het is gezellig, en het is ‘eindig’: het houdt gewoon een keer op en je zit nergens aan vast. Maar bovendien: het is heel erg gezellig!”

Dit artikeltje is bedoeld om het project KLETSMAATJES ook in ons gebied bekend te maken.
Wie weet spreekt het je aan.
Ga dan naar www.hetbegintmettaal.nl/kletsmaatjes/ en lees er over.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel