.

.

 

.

"Zonder boeren zit je naar een leeg bord te loeren”

Gert Kregel en Jan Heidemans uit protest de straat op met traptractoren: “Mag ik later ook nog boer worden!”

Ook Gert Kregel (11) uit Meppen en Jan Heidemans (10) uit Wezup protesteerden woensdag tegen het stikstofbeleid. Niet in het Gelderse Stroe, maar op het schoolplein in Aalden en de plaatselijke supermarkt. De beide boeren in de dop, leerlingen van groep 7 van de obs de Anwende, reden met protestplakkaten op hun traptractoren door het dorp en over het schoolplein.

Gert en Jan hebben alle twee een droom: ze willen niets liever dan boer worden. "Ik wil later heel graag het bedrijf van mijn ouders overnemen en het zou dus heel mooi zijn als dat lukt", zegt Jan.
En Gert vult aan: “Ik vind de boerderij heel erg interessant en ik wil gewoon voedsel maken.” De jeugdige Meppenaar wil met vee bezig zijn en een zo goed mogelijk product maken.

De grote vraag: zien de beide jongens hun prachtige toekomstdoelen ook werkelijkheid worden nu de agrarische sector zo in rep en roer is? Gert en Jan maken zich zeker wel zorgen. Daarom demonstreerden ze met protestplakkaten op hun traptraktoren, met leuzen als: “Mag ik later ook nog boer worden”, “No Farmers No Food” en “Zonder boeren zit je naar een leeg bord te loeren.”
Klare taal van de beide knapen, die het niet kunnen begrijpen dat de boeren moeten inkrimpen en welke grote gevolgen dit heeft voor de agrarische bedrijven.

Gert (links) en Jan voerden woensdag actie tegen het stikstofbeleid.

Het boerenprotest kreeg ook op het schoolplein veel bijval. Leerlingen kwamen op klompen naar school en staken met spandoeken de boeren een hart onder de riem. Julian Nijmeijer, Gert Kregel en Jan Heidemans (v.l.n.r.) kregen volop steun van actievoerende leerlingen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel