.

.

 

.

Mepperstraat wordt in het najaar opgeknapt en verkeersveiliger

In september starten werkzaamheden aan de Mepperstraat. De straat wordt opnieuw ingericht en verkeersveiliger gemaakt.

Ook doet de weg straks meer recht aan het dorpse karakter van Meppen.  

Wethouder Bea Meppelink (BBC2014) is uitermate content met de spoedige realisatie: “Over de aanpak van de Mepperstraat wordt al lang gesproken. Veiligheid en overlast van het verkeer is voor velen een doorn in het oog. Daarom is dit samen met het dorp opgepakt en is gewerkt aan een oplossing. Er is nu een mooi ontwerp wat bij de inwoners het meeste draagvlak heeft.”

Aanpassingen
De maximum snelheid in het dorp is straks 30 km/h. Rondom het dorp wordt de snelheid naar 60 km/h aangepast, net als op andere wegen in de gemeente. Rondom de brink verdwijnt het asfalt en komen klinkers voor terug. Op de Meppersraat komen rode fietsstroken. Bij het inrijden van het dorp vanaf de westzijde (Mantinge) wordt een verkeersdrempel aangebracht. Op de kruisingen komt geel asfalt en verdwijnen de huidige klinkers.

Planning
De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats na het oogstfeest half september. De werkzaamheden zijn naar verwachting afgerond voor 1 december. Tijdens de uitvoering wordt het doorgaande verkeer met borden omgeleid om geen onnodig verkeer in het dorp te krijgen. Voor de exacte verkeersmaatregelen en de planning wordt op donderdag 8 september kort voor de uitvoering een inloopavond gehouden in Meppen.

Een uitzondering hierop is het aanbrengen van een slijtlaag voor 60 km/h buiten de bebouwde kom op de Mepperstraat. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd voor de bouwvak vanwege de weersomstandigheden.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel