.

.

 

.

Kerstmarkt Wezup.

Op 10, 11 en 12 december vond in Wezup weer de jaarlijks terugkerende kerstmarkt plaats en net als in voorgaande jaren was het weer een drukte van belang.

Uw AHA medewerkster ging zoals alle voorgaande jaren samen met een vriendin op zondagmiddag te voet richting het mooie dorp Wezup. Het zonnetje scheen en de dames waren goed gemutst (letterlijk en figuurlijk), want het was geniepig koud.
Op verre afstand van het dorp stonden de auto’s al aan de kant van de rijbaan geparkeerd, maar...geen nood, men kon in een huifkar met tractor ervoor instappen om toch op een comfortabele manier op de plek van bestemming te komen.

Eens in het jaar krijgt zo’n klein dorpje als Wezup toch maar liefs duizenden bezoekers uit het hele land te verstouwen. Inmiddels is de kerstmarkt in Wezup dan ook één van de bekendste in heel Nederland geworden.

De grote aantrekkingskracht van deze markt, die al in 1990 is begonnen, is natuurlijk, dat het wordt gehouden in eeuwenoude boerderijen met rietgedekte daken en vooral in de avonduren als de waxinelichtjes aan gaan, ontstaat er een heel nostalgische sfeer en waant men zich in een sprookje. Ongeveer 60 standhouders proberen hun waar aan de man te brengen, er is werkelijk van alles te koop, kerstboompjes, kandelaars, sieraden, boeken enz. enz. Te veel om op te noemen.

Op vele plaatsen klonk muziek en buiten stond een koor genaamd Singelier prachtige liedjes te vertolken.

Zoals ieder jaar, het is al zo ongeveer traditie geworden, gingen de eerder genoemde dames op zoek naar warme rookworst, maar die vonden ze niet, want de school in Wezup was niet meer en die hield zich er altijd mee bezig. Het was gebeurd met de rookworst. Jammer, dan maar aan de oliebollen. Ook lekker !! En toen naar de kroeg voor warme chocolademelk met slagroom. Tot besluit 3 zakjes knieperties gekocht voor het thuisfront en voldaan gingen de dames weer naar Zweeloo. Op de beenderwagen wel te verstaan, de kilootjes moesten er weer worden afgelopen.

De kerstmarkt van 2010 naderde al weer zijn einde. Het zou om vijf uur afgelopen zijn. In het dorpje Wezup zou de rust terug keren en de lichtjes zouden worden gedoofd.

Maar volgend jaar zullen ze weer opnieuw vlammen !!

Bijschrift bij de foto: En er zal volgend jaar ook weer muziek zijn.  Foto Ruud Janse

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel