.

.

 

.

Herdenkingsavond 19 december op begraafplaats Zweeloo

Een koude zondagavond. Alle medewerkers van uitvaartvereniging Zweeloo staan met een warm gevoel in het hart klaar om bezoekers op te vangen die een overledene komen herdenken op de begraafplaats.

Met een brandende fakkel lopen mensen naar het graf van een dierbare om een kaarsje of kerststukje te plaatsen. Het sfeervolle, feeëriek verlichte kerkhof biedt ze deze avond alle mogelijkheden om even stil te staan bij hen die ze missen.

Er is de mogelijkheid een hartje te beschrijven met een eigen tekst en die op te hangen in de voor deze gelegenheid geplaatste gedenkboom. En kaarsjes kunnen worden aangestoken voor dierbaren die elders begraven of gecremeerd zijn.

 

In de warmte van de gezellig ingerichte aula kan men op temperatuur komen en even napraten onder het genot van warme chocolademelk of koffie met een heerlijk kerstkransje. Het bestuur en medewerkers van de uitvaartvereniging zijn uiterst tevreden met de goede opkomst en vooral met de lovende woorden van de bezoekers. Voor herhaling vatbaar is een veelgehoorde kreet deze avond.

Is dit misschien het begin van een traditie?

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel