.

.

 

.

Terugblik 1e plukochtend Pluk&Deel

Afgelopen zaterdag hebben enthousiaste vrijwilligers het 1e plukmoment van Pluk&Deel tot een mooie ochtend gemaakt.

Om 09:30 uur verzamelden de vrijwilligers zich bij De Spil voor een hartelijk welkom met koffie, thee, koek en natuurlijk de instructies om aan de slag te gaan. De weersvoorspelling was zon met af en toe een bui, maar dat mocht de pret niet drukken. Bepakt met plukgereedschappen en dozen gingen wij met z’n allen in groepjes naar verschillende locaties.

Pluklocaties in Aalden en Zweeloo
Tuineigenaren uit zowel Aalden als Zweeloo hadden aangeboden dat wij van hun bomen appels mochten komen plukken. Wat goed dat wij mochten komen! Dank aan alle vrijwilligers en tuineigenaren. Wat hebben wij plezier gehad en het resultaat mag er zijn!

1e verwerkmiddag
Dozen vol met appels staan nu klaar om verwerkt te gaan worden.
Op woensdagmiddag 28 september om 14:30 uur gaan wij samen appelmoes en jam maken. De locatie is dan de Korenhof in Aalden. Wil je helpen? Neem een schilmesje en schillenbak mee en sluit gezellig aan. 

2e plukochtend  en verwerking
De volgende plukochtend staat gepland voor zaterdag 8 oktober. We komen dan weer samen bij De Spil om 09:30 uur. Heb je zin om mee te doen? Graag! De koffie, thee en wat lekkers staat klaar. Om 10:00 uur vertrekken we naar de tuinen om appels te plukken. Tegen 12:00 uur sluiten we samen af in De Spil.
Houdt onze website www.plukendeel.nl in de gaten voor actuele info over het plukken en meer schilmomenten.

Wat kun je nog meer doen?

  • Wij zijn op zoek naar schone glazen potten met een blikken deksel zonder etiket. Help je ons deze inzamelen?
  • Heb je een appelbo(o)m(en) staan waar wij van mogen komen plukken? 
  • Heb je een stevige ladder of een appelvangnetje die wij mogen lenen op de plukochtenden?  Laat het ons weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom je ook mee plukken en of schillen? Wij hebben er veel zin in en hopen je te zien!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel