.

.

 

.

Knallend het oude jaar uit !

Schitterende melkbussen-show Carbidclub Meppen oorverdovend spektakel

Oorverdovend spektakel aan de dorpsrand van Meppen : meer dan 70 melkbussen op een rij en knallen maar! Ook op andere plaatsen in onze zes Zweeler dorpen was het carbidschieten op de laatste dag van 2010 in alle hevigheid te horen. Een oeroude traditie die tijdens het Oudejaarsfeest in de regio zeer levendig wordt gehouden. Het moderne vuurwerk is sierlijk, maar voor de echte fanaten gaat er niets boven carbidschieten. Kilometers verderop trok het oorverdovend lawaai van de knallende 'Mepper' melkbussen de aandacht.

Velen namen een kijkje en lieten zich imponeren, want het geeft een prachtig effect als je een serie van ruim 70 melkbussen achter elkaar kan laten ploffen.

De leden van de Carbidclub Meppen hadden het net als voorgaande jaren weer professioneel aangepakt, want er werd ook nu weer gebruik gemaakt van een carbidvergasser. Volgens de enthousiaste en ervaren organisatoren uit Meppen is het een zeer veilige en handige manier omdat het gas goed doseerbaar is. 'Met deze vergasser werk je met puur acetyleengas. De bussen blijven hierdoor schoon en we krijgen een veel betere knal', aldus een woordvoerder van de Mepper carbidclub. Hij weet dat het

carbidschieten niet zonder gevaar is: 'We doen het heel verantwoord en nemen dus geen risico's. Het wordt pas gevaarlijk als je een oude melkbus met scheuren gebruikt om carbid te schieten. De druk in de melkbus kan zo hoog oplopen dat de melkbus ontploft. En dan heb je een groot probleem!' Het werd in Meppen, net als op veel andere plaatsen in onze dorpen, weer een gezellig festijn. Naast carbidschieten werd er voor de bezoekers een keur aan versnaperingen (snert, gluhwein, hamburgers, etc. etc.) geserveerd. Een groot compliment aan de Mepper organisatoren is absoluut op zijn plaats. Het was een schitterend schouwspel. De volgende uitvoering staat al weer prominent in hun agenda: zaterdag 31 december 2011 !

Bijschrift foto: Liefst 70 melkbussen op een rij en knallen maar......! In Meppen trok het oorverdovend spektakel van de fanatieke Carbidclub Meppen vrijdag weer veel bekijks.  (Archieffoto Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel