.

.

 

.

Hulp bij energiebesparing

Energiecoaches! Stroom, gas en voedsel: allemaal wordt het flink duurder.

En dit raakt iedereen. Een steeds groter wordende groep mensen ziet aankomen dat ze de komende maanden over het randje worden geduwd. Ook mensen in Zweeloo. Duurzaam Sweel maakt zich ernstig zorgen over deze situatie. De noodzaak om duurzame energie op te wekken, maar belangrijker nog, energie te besparen wordt steeds groter.

In september organiseerden we al een bijeenkomst over zonnepanelen om duurzame opwek van energie te stimuleren. Energie besparen is echter net zo belangrijk. Maar hoe doe je dat wanneer je maar een kleine portemonnee hebt? Hoe kom je erachter waar de meeste warmte weglekt, welke maatregelen de grootste energiebesparing opleveren en welke subsidies je kunt aanwenden?

Hulp bij energiebesparing
Daarvoor kun je terecht bij een energiecoach. Een energiecoach is een vrijwilliger, aangesteld door de provincie en de gemeente, die helpt om uw huis energiezuiniger te maken. De energiecoach scant uw huis en geeft tips om energie te besparen.  Het gesprek met de energiecoach is gratis. Dicht bij huis kun je bijvoorbeeld terecht bij Nico Vollebregt uit Aalden. Je kunt een gesprek met hem aanvragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 06 – 31254620.

Word jij energiecoach?
Duurzaam Sweel is op zoek naar meer mensen in Zweeloo en omgeving die energiecoach willen worden. Lijkt het je leuk om andere inwoners te helpen met energiebesparing? En heb je hart voor een duurzame wereld? Laat het ons weten door even een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na een training van zes dagdelen, betaald door de gemeente Coevorden, weet jij alles over energiebesparing in huis en ben je klaar om bij bewoners langs te gaan. Voorkennis is niet nodig maar is wel handig. Belangrijker is dat je sociaal bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Ook hierin word je trouwens getraind.

Let wel, als je de training hebt afgerond, wordt er verwacht dat je ook daadwerkelijk huisbezoeken doet en ook een terugkoppeling geeft aan bewoners. Wil je eerst meer weten over energiecoaches? Kijk dan op https://drentsenergieloket.nl/aanmelden-als-energiecoach/ of neem contact op met Nico Vollebregt. Vervolgens kun je je op deze website ook aanmelden voor de training.

Energieklusteam
Een tochtstripje plakken, een borstel voor de brievenbus hangen, isolerende folie achter de radiator. Veel Sweelers doen dit met gemak. Anderen hebben hier meer moeite mee. Hierin kunnen we elkaar helpen. Ben jij zo’n handige klusser? Neem contact met ons op via ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Als er voldoende vrijwilligers zijn willen we een buurtklusdag organiseren om dit soort klusjes samen uit te voeren. Hierover volgt later meer informatie.

Oes Eigen Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel