.

.

 

.

Huidtherapeute Sanne Nijhoving voor stage naar Australië

"De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Wees er zuinig op!"

Steeds meer studenten kiezen ervoor om een half jaar te studeren aan een buitenlandse universiteit of voor een stage. Een mooie kans waar je ontzettend veel van kan leren. Wonen, werken en studeren op een andere plek, je onderdompelen in een andere cultuur en veel nieuwe mensen leren kennen. Ook Sanne Nijhoving gaat deze kans met beide handen aangrijpen. De 22-jarige Meppenaar stapte woensdag op het vliegtuig naar Sydney voor een uitdagende periode.

Na de succesvolle afronding van de opleiding allround schoonheidsspecialist aan het Deltion College in Zwolle stond de keuze van Sanne in 2019 al wel vast dat ze toch écht huidtherapeut wilde worden. De opleiding in Zwolle zorgde voor een goede basiskennis en ervaring met het behandelen van mensen. Vervolgens is Sanne gestart met de 4-jarige (para)medische opleiding huidtherapie aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Verder studeren
Deze studie was voor Sanne eigenlijk ook de enige optie. “Andere aansluitende studies op die van schoonheidsspecialist zijn schaars, dan kom je als snel uit op vervolg-cursussen. Ik wilde echter verder studeren en me ontwikkelen.” Als huidtherapeut signaleert Sanne huidproblemen, maar doet ook onderzoeken en is bezig met behandelen. “Zichtbare huidverbetering en verminderen van klachten is het hoofddoel."

"Je hebt maar één huid, wees er zuinig op!"
In haar vakgebied is Sanne zowel werkzaam in gezonde als in de zieke huid. “De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en de eerste bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het is daarom ook belangrijk dat je zuinig bent op de huid.

Specialiseren naar cosmetische kant
Sanne wil zich de komende jaren verder gaan specialiseren. “Vaak zie je dat een afgestudeerde huidtherapeut na de studie kiest voor een vervolg richting de medische of cosmetische kant. Door mijn ervaring als schoonheidsspecialiste neig ik toch de cosmetische kant op te gaan. Dat strekt zich uit van laser ontharen tot pigment behandelingen en van tatoeage laseren tot medische peeling.”

De huid noemt Sanne ontzettend interessant en complex. "Een behandeling kan voor de ene juist wel goed aanslaan en bij andere juist totaal niet. Bij iedere patiënt is het van belang om de huid en het lichaam te begrijpen en hier je behandelplan op af te stemmen en samen tot een succesvolle behandeling te komen.”

In Australië stijgt de zonkracht soms tot wel veertien of vijftien
Sanne gaat in Sydney als stagiair in een kliniek samenwerken met een team van huidtherapeuten, verpleegkundig specialisten en een dermatoloog. “Ik verwacht nieuwe dingen te leren over de huid en dat met name kijken naar de gevolgen van de zon op onze huid. Het klimaat en de zonkracht in Australië is volstrekt anders dan hier in Nederland. Bij ons vinden we een zonkracht van zeven tot acht al hoog, maar die stijgt die in Australië vaak tot veertien of vijftien. Door het hoge UV-gehalte is het aantal gevallen van mensen met melanomen (huidkanker in de pigmentcellen) dan ook ernstig toegenomen in Australië. ”


Huidtherapeute Sanne Nijhoving (22) uit Meppen gaat voor een leerzame stage naar Sydney. 

Vriendin en backpacker Britt Willems uit Aalden komt ook langs
Een studiegenoot van Sanne is drie maanden geleden al naar Sydney vertrokken. “We gaan samen nog drie maanden overbruggen en voor ons beide mooi dat we zodoende kennis en ervaring uit kunnen wisselen. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om mijn vriendin Britt Willems uit Aalden te ontmoeten. Britt is momenteel aan het backpacken door Australië, maar zij komt binnenkort gezellig langs in Sydney."
De eerste paar weken verblijft Sanne bij een Nederlands gezin en gaat vanuit daar opzoek naar huisvesting. Haar voorkeur gaat daarbij uit naar een studentenhuis.

Het is overigens niet de eerste buitenlandse stage voor Sanne.
In 2018 ben ik al twee maanden naar Malta geweest. Dat was in het kader van mijn studie schoonheidsspecialiste en echt een heel mooie ervaring. Toen wist ik het al zeker :  mocht ik deze kans ooit weer een keer krijgen dan zou ik deze met beide handen aangrijpen. De trip naar Sydney wordt wel mijn eerste verre reis, ik ben nog nooit buiten Europa geweest en heb dit ook nog nooit alleen gedaan. Dus best wel een spannend avontuur.”

Veel studenten combineren een buitenlandse stage met een rondreis.
Ook Sanne heeft plannen in deze richting. "Tijdens mijn verblijf in Australië zal ik zeker gaan reizen en het continent gaan verkennen, maar backpacken zal het niet worden. Ik hoop wel zo nu en dan reisjes te kunnen maken naar andere delen van Australië en wellicht ook nog een ander land in de buurt van Australië. Bali staat namelijk ook hoog op mijn lijstje.”

Oes Eigen Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel