.

.

 

.

Lalkens Podotherapie viert 12,5-jarig jubileum

Lalkens Podotherapie, gerenommeerde praktijk, met vestigingen in Sleen, Oosterhesselen en Zweeloo, viert dit jaar het 12,5-jarig jubileum.

Lalkens Podotherapie is een gerenommeerd familiebedrijf. De afgelopen jaren heeft de praktijk van Ewoud Lalkens met een achtkoppig deskundig team de voetzorg in deze regio steeds breder weten te ontwikkelen. “We bezitten de deskundigheid en ruime ervaring om mensen met voetproblemen hoogwaardige zorg te bieden”, zegt de voetendokter uit Sleen. 

'Voeten verdienen véél meer aandacht'
Geen overbodige luxe, want liefst tachtig procent van alle Nederlanders heeft een voetkwaal. Met de hulp van een podotherapeut kunnen zij vaak weer op verantwoorde wijze uit de voeten. Volgens Ewoud Lalkens is er dringend aandacht nodig voor een gezondheidsprobleem waarmee één op de vijf volwassen Nederlanders kampt. “Gemiddeld lopen we 8.000 tot 10.000 stappen per dag. Over een heel leven lopen we gemiddeld zelfs vier maal de wereld rond. Dat is pakweg 180.000 kilometer. Het kan dus geen kwaad dat we onze voeten met grote regelmaat in de watten leggen.”

Speciale aandacht voor Alzheimer
In het kader van het 12,5 jarig-jubileum vraagt het team van Lalkens Podotherapie speciale aandacht voor de ziekte Alzheimer. “We ondersteunen de landelijke campagne "Elke. Stap. Telt.", want samen kunnen we namelijk stappen zetten tegen dementie. Ga eens wandelen met iemand die lijdt aan Alzheimer of een andere vorm van dementie. Wandelen stimuleert de doorbloeding van de hersenen en dat helpt het geheugen. Daarnaast is sociaal contact belangrijk voor de hersenen."

V.l.n.r. Iris Bosch, Hillegonda Vos, Martijn Twickler, Eric Boersma en Ewoud Lalkens.

Cliënten ontvangen in december speciale Alzheimer Socks
Om deze campagne luister bij te zetten ontvangen cliënten, die in december een afspraak maken bij de drie vestgingen van Lalkens Podotherapie, speciale Alzheimer Socks (*). “Dit zijn twee verschillende sokken en staan symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie en hun naasten dagelijks geconfronteerd worden. Een akelige ziekte, waarbij het kompas waarop je altijd vertrouwde stukje bij beetje uit elkaar valt. Door de sokken te dragen, steunen mensen zichtbaar de strijd tegen Alzheimer en maken zij deze  ziekte bespreekbaar”.
(*) Zolang de voorraad strekt. 

In 2010 gestart
In 2010 startte Ewoud Lalkens met zijn praktijk, waarin het diagnosticeren en behandelen van met name voet- en enkelklachten altijd centraal hebben gestaan. “Maar we houden ons niet alleen bezig met de voeten. We kijken naar de hele bewegingsketen van voeten, knieën, heupen en onderrug.”

Moderne technieken met 3D voetscanner
Lalkens heeft zich de afgelopen jaren onder meer gespecialiseerd in het aanmeten en maken van steunzolen en correctiezolen. Het team maakt daarbij gebruik van moderne 3D voetscanner. “Hierop wordt de voet op de computer ingelezen en kunnen zolen op maat worden gemodelleerd. Het grote voordeel van de 3D scanner is vooral de nauwkeurigheid. Voor iedere patiënt kunnen de podotherapeuten een unieke basis in de zool verwerken. Dus echt maatwerk en bovendien kan ik correcties die ik zelf nodig acht nog in de 3D scan verwerken.’ Verder maakt Lalkens gebruik van drukmeetplaten, echografie, teendrukmetingen. We zijn ook gespecialiseerd in het plaatsen van nagelbeugels tegen ingroeiende nagels.”

Diabetes en reuma
Een belangrijk gebied binnen de podotherapie is het behoud van de bestaande loopfunctie bij aandoeningen als diabetes en reuma. Ewoud zegt daarover: 'Deze ziekten betreffen het hele lichaam, maar een zwaar belast onderdeel als de voet loopt extra risico. Reuma leidt vaak tot vervormingen van de voet die een podotherapeut met aanpassingen in de schoen kan opvangen. Bij diabetes is sprake van verminderde doorbloeding en verminderd gevoel in de voeten”, aldus Ewoud, die onlangs ook de specialisatie kinderpodotherapeut succesvol heeft afgerond.

Lalkens wil op termijn ook nog Bikefitting aan het programma toevoegen, om wielrenners en mountainbikers met maatwerk te kunnen faciliteren.

Kijk voor meer info of het maken van een afspraak op www.lalkenspodotherapie.nl

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel