.

.

 

.

Indrukwekkende protestmars voor familie Quadiri

De leerlingen van o.b.s. De Anwende en c.b.s. De Schutse zijn samen met inwoners van Aalden en de omliggende dorpen donderdagochtend massaal in actie gekomen om het asielzoekersgezin Quadiri voor uitzetting te behoeden.

Dawud en Amina en hun ouders Saber en Diana waren erg onder de indruk van de actie. Ze reageerden emotioneel op de hartverwarmende reacties. 'Wat een spannende dag en wat een steun voor ons', reageerde de heer Quadiri op de overweldigende belangstelling. De familie woont al tien jaar in Nederland en dreigt nu het land te worden uitgezet. In een emotionele en indrukwekkende protestmars trokken de scholieren en inwoners van de Zweeler dorpen door de nieuwbouw van Aalden en vroegen aandacht voor deze trieste zaak. De lawaaioptocht, met toeters en bellen, moet de minister op andere gedachten brengen.  'Zij horen hier thuis' en 'De familie Quadiri hoort in Holland!, stond op spandoeken te lezen.

Burgemeester en wethouders van Coevorden gaan ook helpen om te voorkomen dat het asielzoekersgezin uit ons land wordt uitgezet. Voor de Afghaanse familie, die al tien jaar in ons land woont, werd al eerder actie gevoerd door schoolkinderen. Zij verzamelden in het najaar honderden handtekeningen.

Vandaag praat burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden met Tweede Kamerleden over de zaak. Het gezin zou het land moeten verlaten, omdat het na tien jaar in Nederland te zijn geweest geen verblijfsvergunning krijgt. Het de vraag waar het gezin naartoe zou moeten, want zij worden niet toegelaten in Afghanistan en Tadzjikistan, de geboortelanden van respectievelijk de vader en moeder. De gezinsleden spreken allen Nederlands.

Vanavond zal SBS 6 in het programma Hart van Nederland aandacht besteden aan de actie op de o.b.s. De Anwende. De uitzending begint om 22.30 uur. Ook RTV Drenthe zal

op radio (vanaf 16.00 uur) en tv (18.15 uur) uitgebreid over de zaak berichten.

klik voor de digitale beelden en/ of geluiden op deze link:  RTVDrenthe,

Bijschrift foto: De 10-jarige Marion Staphorst, leerlinge van groep 7 van o.b.s. De Anwende, in gesprek met een verslaggeefster van SBS6

Foto's: Monique Jonkman – Koolen

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel