.

.

 

.

Voor het eerst naar de stembus … boer in opleiding Nick Abbing:

“Ik wilde wel heel graag stemmen, maar ik was nog druk bezig op de boerderij!”

Voor het eerst van je leven stemmen. Jongeren uit de Zweeler dorpen zochten afgelopen woensdag een weg in de wirwar van partijen, standpunten en poppetjes. Voor boer in opleiding Nick Abbing (18) was het echter totaal geen zoekplaatje: BoerBurgerBeweging (BBB).

De 18-jarige Bennevelder stond woensdag al met zijn stembiljet klaar, maar door drukke werkzaamheden op de boerderij kon hij de stembusgang uiteindelijk toch niet maken. “Het werkschema liep behoorlijk uit en heb ik helaas mijn stem niet kunnen uitbrengen, maar de uitslag maakte alles goed. Ik ben er ontzettend blij mee, want BBB zorgt ervoor dat de belangen van het platteland in Den Haag en in onze provincie weer hoog op de agenda komen. Dat is echt nodig!" 

De aangekondigde veranderingen in de landbouw gaan volgens Nick voor de boeren allemaal veel te snel. "Dat is onhaalbaar en die stikstofverhalen maakt het voor boeren op termijn bijna onmogelijk om een akkerbouw- of melkveebedrijf in de benen te houden. Het is belangrijk dat eerst eens de vraag op tafel komt welke milieuproblemen nu echt door de boeren worden veroorzaakt. Op die vraag heb ik nog geen of onvoldoende antwoorden gekregen”, zegt Nick, die op termijn het boerenbedrijf van zijn vader wil overnemen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel