.

.

 

.

Met het pontje naar stembureau ‘d Oale Schoelstee in Wezuperbrug

Maar het vaartuigje is ook komende maanden nog volop in bedrijf.  “Nu de brug tijdelijk gesloten is, is dit een mooi alternatief”.

In Wezuperbrug werd er vorige week alles aan gedaan om inwoners naar de stembus te krijgen. Daar kon je met behulp van een pontje het Oranjekanaal over en zo naar het stembureau in dorpshuis d’ Oale Schoelstee komen.
Rindert Janssens kwam op het creatieve idee omdat de brug over het Oranjekanaal er tijdelijk uitligt vanwege renovatiewerkzaamheden. Op deze manier konden dorpsbewoners alsnog aan de andere kant van het kanaal komen en hoefden ze niet om te rijden. "Dat omrijden is toch een stukkie van 8 kilometer. Je moet dan helemaal via Schoonoord, en dat is best wel een eind rijden voor ons", vertelt de 46-jarige installatiemonteur.

Pontje
Janssens kocht het vlot op Marktplaats en bouwde het samen met zijn vader Gerlof om tot pontje. Het vaartuig ligt er nu zo'n drie weken en wordt inmiddels volop gebruikt. Ook voor de schoolgaande kinderen is het een uitkomst.
"Ik heb het pontje niet speciaal voor de verkiezingen gemaakt, maar het ligt er toch dus mensen mochten er afgelopen woensdag gebruik van maken. Het is in het begin een beetje onwennig, want je moet je gewicht zien te verdelen, maar als je die balans eenmaal hebt gevonden dan is het ontzettend handig", zegt Janssens.

Ook scholieren maken dankbaar gebruik van het pontje van Wezuperbrug, dat sinds drie weken in de vaart is.
Wel benadrukt hij dat mensen er voorzichtig mee om moeten gaan en dat het gebruik voor eigen risico is. "Het is een particulier initiatief. Het is de bedoeling dat het pontje nog een maand of vier dienst doet, want dan is de nieuwe brug naar verwachting weer in gebruik."

Oes Eig'n Kraantien

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel