.

.

 

.

Sven Strijker uit Benneveld opnieuw naar de stembus:

"Wie niet stemt, mag ook niet klagen”. Sven Strijker (20) uit Benneveld ging vorige week voor de tweede keer naar de stembus.

“Stemmen betekent invloed hebben op je eigen toekomst.’’ En die toekomst start voor de 20-jarige shovelmachinist bij jonge mensen die straks als volwassene in onze prachtige provincie een toekomst willen opbouwen. “Aantrekkelijk en leefbaar houden van ons platteland zijn thema’s die in veel verkiezingsprogramma’s voorbij kwamen. Daar moeten we ons gezamenlijk voor inzetten. Dat geldt dus ook voor jongeren, juist jongeren!”

Betrokken
Jong zijn betekent voor Sven niet alleen blijheid en vrijheid, maar ook vooruitkijken, kijken naar zijn eigen toekomst. Waar wil hij in de toekomst gaan wonen en wat heeft hij nodig om een fijn leven te leiden? “Politiek is niet alleen van die paar poppetjes in Den Haag, maar van iedereen. Ik voel me heel betrokken en wil daarom graag mijn stem laten horen. Wie niet stemt, mag ook niet klagen.”


Herziening stikstofbeleid is noodzakelijk
Zijn belangrijkste reden om dit jaar te stemmen, is met name gericht op het stikstofbeleid in Nederland en de gevolgen die dat heeft voor de samenleving. “Daarnaast vind ik de woningnood in ons land een heel belangrijk punt. Ik kom straks zelf ook op een leeftijd dat je graag een eigen huis wilt bezitten, maar dat wordt door alle regelgeving alleen maar moeilijker. En dan is er nog de discussie over de wolf. Het kan toch niet zo zijn, dat een (hobby)boer zijn dieren niet meer veilig naar buiten kan doen.”

Belangen van boeren onderbelicht
Sven heeft zich de afgelopen periode behoorlijk verdiept in het stikstofbeleid dat de overheid voor ogen staat. “Dat moet echt heel anders. Belangen van de boeren worden onvoldoende meegewogen en er wordt zelfs over onteigening van landbouwgronden gesproken. Laten we ook vooral kijken naar wat de industrie allemaal uitstoot. De stikstofdiscussie zet in sommige regio’s ook de woningbouw op slot, maar volgens mij is dat een verkeerde discussie. Laten we eerst de zware industrie maar eens aanpakken.”

Idealen waarmaken
Sven was wel verrast door de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB). “Ik had niet verwacht dat de partij zo groot zou worden. Ik dacht zelf eerst aan een paar zetels, maar zeventien zetels in de Provinciale Staten van Drenthe had ik niet kunnen voorspellen. En zelfs in alle twaalf provincies de grootste. Hopelijk kunnen ze de idealen waarmaken en gaat er eindelijk iets veranderen. Deze uitslag maakt een ding wel duidelijk: dat men in Den Haag en in de provincie nu echt moet luisteren naar het duidelijke signaal dat de kiezers afgelopen woensdag hebben afgegeven.”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel