.

.

 

.

Doorstart ‘Het Wapen van Aelden’ is een feit

Eva Oosting en Willie Jansen storten zich vol enthousiasme op nieuw horeca-avontuur.

Na een reeks prettige gesprekken tussen Bert en Willie Jansen en Eva Oosting is het dan zover: er komt begin volgende maand een doorstart voor ‘Het Wapen van Aelden’, waar voorheen LiBo was gevestigd.

Droom in vervulling
De handtekeningen zijn gezet en een heerlijke taart met afbeelding van het oude wapen van Aelden wordt aangesneden door het glunderende drietal. Ondertussen vertelt Eva Oosting vol enthousiasme over haar droom, want de kersverse uitbater steekt haar passie voor de horeca niet onder stoelen of banken. "Ik had de smaak al vroeg te pakken”, blikt de in het buurtschap Loeksham geboren en getogen Eva terug. "Ik ging in de bediening en leerde de fijne kneepjes van het vak." Haar jarenlange ervaring in de horeca neemt ze mee om samen met de al even ervaren en enthousiaste Willie Jansen het hotel annex grand-café aan de Aelderstraat 6 nieuw leven in te blazen.

Leegte weer vullen
Toen Eva Oosting het leegstaande etablissement zag, begon het meteen te kriebelen. Samen met Willie wil ze de leegte weer vullen en voor reuring zorgen. De inrichting van het grand-café blijft voor een groot deel intact. Het wordt weer een zaak waar mensen de hele dag kunnen eten en drinken. Van ’s ochtends vroeg tot in de avonduren.

Eva Oosting en Willie Jansen achter de tap van Het Wapen van Aelden, dat op 1 mei a.s. weer de deuren opent. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Een plek waar iedereen welkom is
"Hoe mooi zou het zijn wanneer we met Het Wapen van Aelden weer een plek kunnen realiseren waar iedereen welkom is! Om gezellig te vertoeven, te eten, te drinken en te slapen. Voor de inwoners uit de zes dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo en uit de wijde regio: we kijken er echt naar uit dat we Het Wapen van Aelden weer kunnen openen en de glazen weer horen klinken”, blikken Eva en Willie alvast vooruit op het nieuwe avontuur.

Op maandag 1 mei a.s. gaan de deuren open
Dat er nog veel moet gebeuren is iedereen wel duidelijk, maar de energie gonst al door het  etablissement en verschillende gerechten worden naarstig op kladpapier genoteerd. Op maandag 1 mei a.s. moet het gebeuren, dan kan de vlag weer uit en gaan de deuren weer open. Eva en Willie hopen dat iedereen dan weer binnenloopt voor een drankje, borrelhapje, lunch en diner. Daar hebben ze ook al speciale plannen voor. “We hebben heerlijke culinaire gerechten voor een mooi prijsje in gedachten."

Zoektocht naar personeel
De zoektocht naar nieuwe medewerkers is inmiddels ook gestart. “We zoeken nog veel personeel”, vertelt Eva. "Van koks tot bedieningsmedewerkers en keukenhulpen. Gelukkig zijn er veel voormalige medewerkers die het leuk vinden om een bijdrage te gaan leveren." Of het echter lukt om op 1 mei a.s. volledig open te gaan is volgens Eva en Willie nog niet helemaal duidelijk. "Wel wordt er in elk geval weer gestart met de lunch. Zodra er voldoende personeel is en het team goed op elkaar is ingespeeld, wordt er dan opgeschaald met als doel weer volledig open te gaan voor lunch en diner."
Wil je meer informatie of lijkt het je leuk bij Eva en Willie te werken? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oes Eig'n Kraantien

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel