.

.

 

.

Geert Nijhoving stopt bij brandweer Zweeloo en blust laatste brandje

“Na bijna kwart eeuw is de vrijwillige brandweer een deel van je leven".

Na een 23-jarig dienstverband bij de vrijwillige brandweer in Zweeloo heeft Geert Nijhoving afgelopen week zijn laatste brand geblust. De 59-jarige Meppenaar kreeg een eervol afscheid van het Zweeler korps. Traditiegetrouw bij de laatste uitruk werd Nijhoving bij een zogenaamde brandmelding thuis opgehaald door de korpsleden met de brandweerauto, waarbij sirene en zwaailichten niet onopgemerkt bleven. Nog een keer mocht de scheidend chauffeur/pompbediende achter het stuur plaatsnemen.
Geert Nijhoving (59) uit Meppen stopt na bijna een kwart eeuw bij de vrijwillige brandweer Zweeloo.

Niet onberoerd
Achter de kazerne in Zweeloo ‘woedde een brand’ waar Geert zijn kunsten voor de laatste keer mocht tonen. Na het blussen van de vlammen zat het dienstverband erop. Om even later zijn brandweerhelm aan de wilgen te hangen. Het liet Nijhoving niet onberoerd. De vrijwillige brandweer is na bijna een kwart eeuw een deel van zijn leven geworden. In teamverband iets kunnen betekenen voor de maatschappij heeft Geert altijd aangesproken.

Avontuurlijk met veel afwisseling
Met veel toewijding en inzet stond Geert Nijhoving altijd paraat voor de gemeenschap en ook daar buiten. Als vrijwilliger bij de brandweer leerde hij omgaan met het onverwachte, want een brandweerman weet niet wat je aan zult treffen. Het is een avontuurlijk vak, met heel veel afwisseling. Een grote brand blussen, een verkeersslachtoffer uit zijn auto bevrijden, politie en ambulancedienst ondersteunen, omgewaaide bomen doorzagen in een storm of een dier redden. Het is een greep uit een veelomvattend taakpakket dat Geert in alle finesses in de vingers had.

Teamleden met een groot hart
De geboren en getogen Meppenaar omschrijft het brandweerkorps van Zweeloo als een hechte groep mannen die lief en leed met elkaar delen. “Allemaal teamleden met een groot hart.” Iedereen binnen het team vormt volgens Geert een schakel: “We zijn brandweervrijwilliger naast ons dagelijks werk, maar het is niet vrijblijvend. Alle korpsleden vormen een onmisbare schakel in de ploeg. We doen het met elkaar!”, zegt Geert, die werkzaam is als buitendienstmedewerker van de gemeente Coevorden.

Nijhoving heeft zijn pieper definitief uitgezet. Hij omschrijft het als een raar gevoel, want een pieper die je dag en nacht bij je hebt gaat toch in je systeem zitten. Dat geldt ook zeker voor de uurtjes in de kazerne na een uitruk of na een oefening. Geert zal dit zeker missen.

Met de komst van Herbert Nijhoving uit Meppen en Jeffrey Kiers uit Aalden is het 19-koppig brandweerkorps weer op sterkte.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel