.

.

 

.

Herdenken is belangrijk: vooral de jeugd erbij betrekken

De vlag halfstok. Een kring rond het oorlogsmonument aan de Marktstraat.

Belangstellenden van alle leeftijden en vooral ook schoolkinderen. Ieder jaar herdenkt Zweeloo op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het trompetsignaal The Last Post door Herbert Ymker, de indrukwekkende twee minuten stilte en het Wilhelmus gevoelvol gespeeld door muziekvereniging BOM.
Daarna het welkomstwoord door Egbert Hidding, samen met Peter Vlas verantwoordelijk voor de organisatie en gevolgd door de toespraak van een vertegenwoordiger van de gemeente Coevorden.
De belangstelling voor de dodenherdenking op 4 mei neemt volgens Egbert Hidding eerder toe dan af. “We vinden het belangrijk om de jeugd erbij te betrekken. De jeugd moet zich realiseren dat dit blijft leven, dat we moeten blijven herdenken. We merken gelukkig dat het bij de jeugd erg leeft”, zo vertelt Hidding.

David en Bart Jan uit Zweeloo legden tijdens de herdenking een krans bij het oorlogsmonument aan de Markstraat. (Foto: Jansje Brands) 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel