.

.

 

.

Oud-leerlingen Aelder Hooghe genieten van vierde reünie

Uit het oog betekent lang niet altijd uit het hart.

Dat geldt zeker voor de oud-leerlingen van groep 1 (1950-1951) van de voormalige lagere school Aelder Hooghe.

In 1957 sloten de leerlingen hun periode op lagere school in Aalden af, maar de band en de belangstelling voor elkaar bleef in tact. De  groep komt met enige regelmaat bijeen. Ook afgelopen maand werd er weer een gezellige reünie georganiseerd. 

Typische dorpsschool
De reünisten kunnen zich de schooltijd nog goed herinneren. Ze karakteriseren de Aelder Hooghe als een typische dorpsschool, waar men elkaar kende en de onderlinge betrokkenheid groot was. ‘We kunnen terugzien op een mooie schooltijd en het is fijn dat je elkaar in groepsverband in een ongedwongen sfeer af en toe ontmoet. Sommige oud-leerlingen komen elkaar weliswaar nog bijna iedere dag tegen, maar er wonen er ook een aantal over ver.’
V.l.n.r. : Willie Nijhoving, Roeli Nijenbanning, Jantje Eefting, Jantje Abbing, Berend Spijkman, Tinus Gritter, Hilly Kamps, Jan Kruiming. Midden: Gretha Heegen, Joke Zwiers. Voor (zittend): Hennie Hoekman en Dina Hoving.

Traditie in ere houden
Ze noemen de reünie dan ook een mooi initiatief en willen dat ook in ere houden. ‘Na onze eerste samenkomst in 2013 viel het weerzien dermate goed in de smaak, dat we hebben besloten om er een traditie van te maken. Na de ontmoetingen in 2016 en 2018 hebben we ook afgelopen maand een bijeenkomst gehad. Steeds op een andere plaats, maar wel telkens in de voormalige gemeente Zweeloo. Dit keer hadden we een gezellige dag bij Landal Aelderholt in Aalden. Tijd om bij te praten was er genoeg, want de reünie stond vooral in het teken van herinneringen ophalen.’
De oud-leerlingen van de lichting 1950 vinden het belangrijk om - ruim 72 jaar na dato - met elkaar in contact te blijven, Inmiddels worden al weer plannen gemaakt voor een vijfde samenkomst.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel