.

.

 

.

Leerkracht Sander Ankringa laat kinderen bergbelevenissen in hartje Tirol ervaren

Acht leerlingen van groep 8 van obs De Anwende hebben tijdens de vrije Hemelvaartdagen een fantastisch avontuur in de Oostenrijkse bergen beleefd.

Als volleerde bergbeklimmers namen ze afgelopen week weer plaats in de schoolbanken om het avontuur met hun mede-leerlingen te delen.

Hartje Tirol
Onder begeleiding van leerkracht Sander Ankringa, groot liefhebber van sportieve activiteiten in de bergen en Yvonne Prins, moeder van één van de jongens, trok de groep naar het Oostenrijkse St. Ulrich am Pillersee. In het hartje van Tirol, een gebied omgeven door ruige bergtoppen.
Daar stond elke dag in het teken van het ontdekken van de mogelijkheden in de prachtige natuur die de omgeving biedt. Op de eerste dag heeft de groep de top van de Steinplatte beklommen via de 3-Brüdersteig. De top van de beklimming ligt op 1869 meter hoogte. Een zware route, niet eenvoudig, wel uitdagend, zeker door de grote massa’s sneeuw die ze onderweg nog tegenkwamen.

Diepe afgrond
Op de tweede dag deden de jongens een klettersteig in St. Adolari. Verticaal, gezekerd omhoog en afgesloten met de Flying Fox, glijdend aan een kabel over een diepe afgrond naar de overkant. ’s Avonds werd er gewandeld door de Griessbachklamm, een bergkloof. Bij een blote voetenpad in de ijskoude bergbeek waagden de jongens zich zelfs volledig in het water, brrr …

Derde dag
De derde dag vertrok het tiental naar Fieberbrunn, alwaar het met een berggondel omhoog ging. Vanaf het bergstation wandelden ze, alweer door veel sneeuw, naar het Wildseeloderhaus, een berghut aan een idyllisch bergmeer.

Drie waaghalzen
Drie waaghalzen gingen met Sander verder omhoog door het alpien terrein naar de top van de Henne, op 2078 meter hoogte. Halverwege de afdaling zijn de jongens bergaf gesuisd over een zomerrodelbaan.
De laatste dag werd vroeg opgestaan, nog een korte uitdagende wandeling naar twee prachtige watervallen in de Haslerslucht, waarna de reis naar het platte Nederland begon. Voor de jongens was het een onvergetelijke belevenis.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel