.

.

 

.

6 Finalisten dorpshuis van het jaar 2023 bekend

De vakjury heeft de 20 aanmeldingen voor de verkiezing dorpshuis van het jaar beoordeeld en zes dorps- en buurthuizen geselecteerd voor deelname.

De finalisten zijn op dinsdag 4 juli persoonlijk op de hoogte gebracht door RTV Drenthe en de BOKD.

Juryvoorzitter Ramon van der Sleen: ‘Het was geen eenvoudige opgave om een keuze te maken. Er zijn 20 aanmeldingen binnen gekomen en het was leuk om te zien hoeveel tijd de dorps- en buurthuizen hebben besteed aan het indienen van een goede aanvraag. We hebben heel veel bijlagen ontvangen met daarin mooi uitgewerkte projectplannen, PowerPoint presentaties, veel mooie foto’s en fotocompilaties. Ook heeft een aantal dorps- en buurthuizen de moeite genomen om een filmpje te (laten) maken en er is zelfs een lied gecomponeerd. Uit alle aanvragen blijkt hoe trots de dorps- of buurthuizen zijn op wie ze zijn en wat ze doen.’

De zes dorps- en buurthuizen die in de finale zitten zijn: ’t Markehuus in Assen, dorpscentrum Eexterveen, Ons Dörpshuus in 2e Exloermond, ’t Brinkenhoes in Emmen, De Weidehoek in Wijster en Over Entinge in Dwingeloo. Vanaf dinsdag 26 september zijn de finalisten in 7 afleveringen te bewonderen in het programma ‘Drents dorpshuis van jaar’ op RTV Drenthe.
De verkiezing dorpshuis van het jaar is een initiatief van de BOKD en wordt mede mogelijk gemaakt door RTV Drenthe, provincie Drenthe en Drentse gemeenten.

Voor meer informatie over de verkiezing kunt u contact opnemen met adviseur dorpshuizen Paul van Schie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0592-315121 (van maandag t/m donderdag).
Heb je een vraag over wet- en regelgeving die van toepassing is op buurt- en dorpshuizen? Of ben je op zoek naar praktische handvatten zoals een vb arbeidsovereenkomst of PR-plan? Kijk voor deze en andere vragen ook eens op de Vraagbaak van Dorpshuizen.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel