.

.

 

.

Elf starters- en seniorenwoningen “Aelderstraat Plan 8"

  • Verkoop woningen begint komende week.
  • Oplevering staat gepland voor eind 2024.

Nieuwbouwplannen worden nogal eens gewijzigd of, in het ergste geval, in de ijskast gezet. Tal van factoren kunnen hieraan debet zijn. Het plan is achteraf toch niet financieel haalbaar, de regelgeving is te complex en belemmerend, er zijn vertragende bezwaren van omwonenden, de lokale woningbehoefte vraagt om een andere invulling, etc., etc. “Een bouwplan wijzigt bijna net zo snel als je verwisselt van overhemd”, lacht verkopend makelaar Epke Wiersma uit Emmen.

“Aelderstraat Plan 8”
Zo’n vaart loopt het niet met het bouwproject op het veldje tussen het Wapen van Aelden en De Korenhof. Maar toch ..., ook hier zijn intussen de nodige aanpassingen ingetekend. Allereerst, maar dat is meer een weetje, heeft de projectnaam een historisch tintje gekregen. Waar we eind vorig jaar nog spraken over het plan “Nieuwbouw Aalden Centrum”, is dat nu verandert in “Aelderstraat Plan 8”, daarbij verwijzend naar het adres van het in 2004 afgebroken (witte) huisje van Harm en Roelfien Habing op deze plek.

Starters- en seniorenwoningen
De meest opvallende wijziging in het nieuwe bouwplan is de keuze voor een relevant aantal starterswoningen. Waar aanvankelijk het plan was om zeven seniorenwoningen te bouwen, worden dat in “Plan 8” zes starterswoningen en vijf levensloopbestendige seniorenwoningen (twee twee-onder-een-kap en één vrijstaande). In totaal 11 woningen derhalve, die allen uiteraard volgens de nieuwste bouweisen en energiezuinig worden gerealiseerd.

Noodkreet jeugd
Met de keuze voor een blok van zes starterswoningen geven ontwikkelaar/bouwer Koenen Bouw Emmen en verkopend makelaar Epke Wiersma gehoor aan de recente noodkreten van starters voor betaalbare woningen in de voormalige gemeente Zweeloo. Met een verwachte prijs tussen € 245.000 en € 270.000 denken zij potentiële starters een passende en betaalbare woning te kunnen aanbieden. De seniorenwoningen zullen voor wat betreft de twee-onder-een-kap woningen uitkomen op een bedrag tussen € 360.000 en € 400.000. De vrijstaande seniorenwoning zal te koop worden aangeboden voor een bedrag van ca. € 480.000.

Tijdpad verkoop, bouw en oplevering
De verkoop van de woningen begint komende week. Naar verwachting kan de bouw van de woningen daarna begin 2024 starten. De oplevering staat gepland voor eind 2024.
De nieuwbouw wordt niet direct op Funda geplaatst. Lokale belangstellenden komen als eerste aan de “beurt”, horen we van verkopend makelaar Epke Wiersma (06-53543267). Binnenkort worden reeds ingeschrevenen geïnformeerd. 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel