.

.

 

.

Overlast aangepakt door toezichthouders

Al zo’n 25 jaar biedt azc Zweeloo een veilig onderkomen aan asielzoekers.

Dat verloopt doorgaans in goede harmonie met de omgeving. De afgelopen tijd is er echter een klein aantal bewoners van het azc, dat op bepaalde plekken zorgt voor overlast. We vinden dit als COA en gemeente Coevorden niet acceptabel. Want iedereen moet zich prettig voelen in zijn of haar eigen dorp. Daarom informeren wij u via uw dorpskrant over maatregelen die we nemen om de overlast tegen te gaan.
Team toezicht
Vanaf week 30 starten we met de inzet van een team van twee toezichthouders. Zij richten zich op persoonlijk contact met de groep die mogelijk voor overlast kan zorgen. Zo kennen ze de cultuur, spreken ze veelal de taal van de groep en zijn ze niet bang om hen op hun gedrag aan te spreken. De toezichthouders gaan zowel op het azc als in het dorp zelf aan de slag. Ze gaan daar waar ze nodig zijn. Hierin werken zij samen met het COA. Het team heeft geen strafrechtelijke bevoegdheden, maar staat wel in contact met boa’s en de politie.

Zichtbaarheid
Als inwoner kunt u gerust het gesprek aangaan met het team toezichthouders. Ze zijn er tenslotte voor het hele dorp. U herkent ze aan jassen met de opdruk ‘Team toezicht’. Ze starten op werkdagen tussen 10.00 en 18.00 uur en zijn afwisselend in het dorp en het azc aan het werk.

In andere gemeenten zijn er goede ervaringen met een dergelijke inzet. Het COA en gemeente hebben goede hoop dat deze aanpak werkt. De resultaten worden de komende tijd in de gaten gehouden.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel