.

.

 

.

Inspiratiedag ‘omhulsels’ op Mepperdennen groot succes

Op Natuurbegraafplaats Mepperdennen in Meppen was het woensdag 19 juli druk.

Zo’n 200 mensen hadden belangstelling voor deze inspiratiedag met als thema ‘omhulsels’. “We merken dat we heel vaak de vraag krijgen of mensen wel in een kist begraven mogen worden op een natuurbegraafplaats”, vertelt medewerker Mayke van der Werken. Een kist is slechts één van de vele opties die mogelijk zijn bij natuurbegraven. “Er bestaan prachtige biologisch afbreekbare kisten, manden, waden, baren en urnen. Zo hebben we hier vandaag een mand staan van rotan of bananenblad, maar ook een urn van vilt of mycelium. Er is ontzettend veel mogelijk en we zijn er trots op dat we vandaag een selectie kunnen laten zien.”


Uitvaart in scène
Ook konden bezoekers deelnemen aan rondleidingen en een heuse uitvaart in scène. Hierbij werden mensen uitgenodigd om te ervaren hoe natuurbegraven in zijn werk gaat. “Veel van onze bezoekers zijn mensen die al een plekje hebben gereserveerd op Mepperdennen. Deze uitvaart in scène is een unieke kans om alvast laagdrempelig te ervaren hoe zo’n begrafenis in zijn werk gaat”, vertelt Van der Werken. Animo om te helpen bij het begeleiden van de loopkoets en het laten dalen van de kist is er best. Een medewerker van Mepperdennen begeleidt hen in alle rust door de handelingen. 

Volop inspiratie
Rondom het ontvangsthuis was er veel te zien en beleven. Luuk Assinck van Emotiekisten timmerde ter plekke een kist in elkaar, terwijl Alberta van der Bij van Rouwtextiel binnen demonstreerde hoe je een wade kunt vouwen, afgewisseld met presentaties over de mycelium kist van Loop Biotech. Buiten, onder een grote tent staat schaapherder Nick Waninge zijn schapen te scheren. Hier staan ook de gevlochten uitvaartmanden van Henk Boerland en prachtige bloemstukken van Fleur Looy Diets, van Fleur’s Bloemen uit Stadskanaal. Zij is gespecialiseerd in rouwbloemen. “Ik vind het mooi om er iets persoonlijks van te maken, met bijvoorbeeld bloemen uit de eigen tuin van de overledene, of met elementen erin verwerkt die aan de overledene doen herinneren." Mensen weten niet half hoeveel er mogelijk is. Ik hoop dat we vandaag veel mensen hebben kunnen inspireren!” 

Kijk voor meer info op: www.mepperdennen.org

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel