.

.

 

.

Tijdelijke uitbreiding azc gereed, komende zaterdag open huis

Zoals eerder bekend gemaakt, komt er in het azc Aalden een tijdelijke uitbreiding met vijftig bedden.

Van deze vijftig bedden worden maximaal twintig plekken benut voor de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv). Vanwege vertraging in de productie van de opvangunits en de aanleg van de infrastructuur heeft de realisatie van deze tijdelijke opvang langer geduurd dan gepland, maar vanaf 15 augustus worden de eerste mensen ontvangen. Het COA start dan met de opvang van de amv.
Open huis amv
Belangstellenden kunnen op 12 augustus tussen 10.00 uur en 12.00 uur een kijkje nemen bij de tijdelijke opvang van de alleenstaande minderjarigen en in gesprek gaan met medewerkers van het COA die zich gaan richten op het opvangen van deze groep alleenstaande minderjarigen. De opvang en begeleiding van deze specifieke doelgroep in de leeftijd van 15-17 jaar is anders dan bij reguliere bewoners. De jongeren gaan overdag naar school en voor de opvang biedt het COA speciale individuele begeleiding, vrijetijdsactiviteiten en het COA-personeel is ook 24 uur aanwezig. De jongeren komen voornamelijk uit Syrië, Eritrea en Somalië en zijn bij aankomst in Nederland niet begeleid door een ouder.

Ook op 23 september mogelijkheid
Belangstellenden die niet op 12 augustus een kijkje bij de tijdelijke amv-opvang kunnen nemen, zijn tijdens de open azc dag op 23 september tussen 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel