.

.

 

.

Tijdelijke uitbreiding azc Aalden gereed

Deze week opent de nieuwbouw op AZC in Aalden haar deuren.

De opvangunits op het asielzoekerscentrum bieden ruimte voor vijftig asielzoekers, waarvan twintig minderjarig. Omwonenden mochten zaterdagochtend alvast een kijkje nemen.
“Dit is de douche- en toiletruimte en hier de tweepersoons-slaapkamer”, wijst Hayat Ezzeroili naar een deur links en rechts in een smalle gang. Verder is er een ruime huiskamer, spreek- en studeerkamer en kookgelegenheid. De adjunct-manager amv (alleenstaande minderjarige vreemdelingen) van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) leidde samen met locatiemanager Grietje Lok de belangstellenden rond in het nieuwe verblijf.

Vertraging
Vanwege vertraging in de productie van de opvangunits en aanleg infrastructuur, heeft de realisatie van deze tijdelijke opvang langer geduurd dan gepland, maar vanaf vandaag (dinsdag) worden de eerste mensen ontvangen. Het COA start dan met de opvang van de amv.

Specifieke doelgroep in leeftijd 15 - 17 jaar
De opvang en begeleiding van deze specifieke doelgroep in de leeftijd van 15 - 17 jaar is volgens Hayat Ezzeroili en Grietje Lok anders dan bij reguliere bewoners. “De jongeren gaan overdag naar school en voor de opvang biedt het COA speciale individuele begeleiding, vrijetijdsactiviteiten en het COA-personeel is ook 24 uur aanwezig. De jongeren komen voornamelijk uit Syrië, Eritrea en Somalië en zijn bij aankomst in Nederland niet begeleid door een ouder.”

Open azc dag op 23 september tussen 13.00 tot 16.00 uur
Belangstellenden die niet op 12 augustus een kijkje bij tijdelijke de amv-opvang kunnen nemen, zijn tijdens de open azc dag op 23 september tussen 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom.

Alex Klingenberg en Gertjan Reinders in een van de slaapkamers van de tijdelijke opvang voor minderjarige vreemdelingen. De bestuursleden van Dorpsbelangen Aalden en Zweeloo werden door Hayat Ezzeroili (links midden) en Grietje Lok zaterdagochtend tijdens het open huis uitvoerig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel