.

.

 

.

Dian Reinders gooit op Curaçao heel even het roer om

Van verzorgende IG in De Horst tot verkoopster in bikiniwinkel: ”Iets heel anders, maar wel echt super leuk!”.

Dian heeft de tijd van haar leven op de Nederlandse Antillen: “Ik geniet van al het moois dat voorbij komt”. Dian Reinders heeft een tussenjaar, had reiskriebels én wel zin in een avontuur in het buitenland. De 20-jarige Aaldenaar voegde een paar maanden geleden de daad bij het woord. 
In mei vertrok ze naar Curaçao voor een verblijf van ruim vier maanden. Dian noemt het een uitgelezen kans om een ander deel van de wereld te ontdekken. “Ik heb op dit moment weinig verplichtingen. In september start ik met de opleiding schoonheidsspecialiste. Dus ik kan er met een gerust hart een paar maanden tussenuit.”
Dian had in 2020 in het kader van haar opleiding in de zorgsector een stage in het buitenland gepland, maar corona gooide toen roet in het eten. "En met het tussenjaar borrelde het idee weer op en ik heb uiteindelijk de koffers gepakt."

Goed op mijn plek
Dian nam afscheid van haar werk als verzorgende IG op een jongerenafdeling in verpleeghuis De Horst in Emmen. “Ik zat daar zeker goed op mijn plek. Toch kwam steeds meer het besef dat ik ook iets anders wilde proberen. Daarom start ik in september met de opleiding schoonheidsspecialiste. Dat is echt heel wat anders, maar ik denk dat dit beter bij mij past.”

De wereld verkennen
De avontuurlijke twintiger kan eigenlijk nog alle kanten op. “Er is op deze leeftijd nog meer dan alleen werken. Ik wil graag wat van de wereld zien en ook kijken welk beroep uiteindelijk het best bij mij past. Zo is het idee ontstaan om een paar maanden naar Curaçao te gaan. Dat is altijd al een droom geweest. Als ik dit ooit wil doen, dan moet ik het nu gaan doen! Dit is het perfecte moment voor mij.”

Erg gezellige boel
Toen Dian eenmaal de tickets had geboekt is ze eerst op zoek gegaan naar huisvesting en werk. “Ik woon nu in een studentenhuis met ruim veertig studenten. Het is een erg gezellige boel! Mijn eerste plan was om in de horeca te gaan werken, tot dat ik het personeel in de brandende zon, met volle dienbladen door het zand heen zag banjeren. Dat is toch niks voor mij ... hahahaha ... Nu werk ik in een bikiniwinkel op Mambo! Echt super leuk!”

Lovende verhalen over Curaçao
De keuze voor Curaçao was niet toevallig. “Ik had al veel lovende berichten gelezen en beelden bekeken over dit prachtige eiland. “Nu ik er zelf ben voelt het echt als een paradijs! Het leven is hier zo anders dan in Nederland. Mensen zijn hier niet zo gehaast als in Nederland. Het leven is veel gemoedelijker. Omdat ik in m’n eentje naar Curaçao ben gereisd, wist ik dat ik mezelf tegen ging komen, maar ook dat ik er veel van zou gaan leren! Ik denk dat dit avontuur voor mijn persoonlijke ontwikkeling gewoon heel goed is.”

Dian werkt wekelijks vier of vijf dagen van 10:00 tot 18:00 uur. ”In de avonduren is er voldoende te beleven en ik verveel me zeker niet. Als ik een dag vrij ben dan probeer ik zoveel mogelijk dingen van m’n bucket-list af te werken, zoals een bezoek aan Klein Curaçao. Dat is een klein, onbewoond, tropisch bounty eilandje met een parelwit strand, een azuurblauwe zee. Verder ben ik aan het windsurfen en zoek altijd bijzondere strandjes op, want die zijn er voldoende op dit eiland.”
In het begin miste ze haar werk in de zorg bij De Horst best wel. “Nu ik hier in de bikiniwinkel werk is er voldoende afleiding. In september start ik met de opleiding schoonheidsspecialiste en ik wil daarnaast ook zeker nog wel in de zorg blijven werken.”

Dubbelgevoel
Na een paar maanden is Dian nog lang niet uitgekeken op het eiland. "Ik vind het leven heerlijk hier. Eerlijk is eerlijk … ik zou het allerliefst op het eiland blijven, maar dan alleen met al mijn familie en vrienden. Ik mis ze enorm! Het is dubbel als ik straks naar huis ga, want het is hier zo enorm leuk. Aan alle mooie dingen komt echter een keer een einde. Dit was een fantastische ervaring. Gelukkig kom ik net op tijd thuis voor Sweelpop, want dat festijn wil ik natuurlijk niet missen!”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel