.

.

 

.

Wie kent wijkverpleegster Bertha Vos uit Zweeloo?

Bertha Vos (1925-1990) was wijkverpleegster in Zweeloo.

Zij kwam op 11 juli 1955 uit Nieuweroord werken in Zweeloo en op 16 mei 1960 vertrok ze weer naar Nieuweroord. Vanaf april 1961 was Zweeloo weer haar werkplek

Als wijkverpleegster bezocht zij langdurig zieke patiënten om deze te wassen en te verzorgen. Ook gaf zij vaccinaties aan huis bij personen met o.a. diabetes. Men kon bij haar terecht voor advies zoals het behandelen van brandwonden. Zij was de eerste jaren in Zweeloo ook aflegster, later werd dat gedaan door de begrafenisvereniging.

Het consultatiebureau voor zuigelingen en kleuters deed zij samen met de plaatselijke huisarts, later met een speciale consultatiedokter. Na de kraamtijd bezocht zij ook moeders aan huis. Met de huisarts deed ze de vaccinaties van schoolkinderen in het Groene Kruis gebouw.

Dat is wat we van haar weten! Maar graag maken we haar verhaal compleet! We zijn daarom op zoek naar foto’s, anekdotes en verhalen over haar leven en werk.
Van al die verhalen maken we een portret dat we opnemen bij de “Keien van verpleegkundigen” in het Buitengasthuis te Meppen.

Heeft u meer informatie? Of kent u iemand met meer informatie over Bertha Vos?
Neem contact op met Johan Lambregts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06 513 639 70

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel