.

.

 

.

Huize Wezup en Het Wapen van Aelden gaan samenwerken

... en bieden onderdak aan 'De club'. ''Een club waar niemand wordt weggestopt, maar waar mensen kunnen genieten van liefde en aandacht".

De voormalige gemeente Zweeloo wordt dankzij inspanningen van Huize Wezup en Het Wapen van Aelden verrijkt met een nieuwe club, waar eenzame en zorgbehoevende dorps- en streekgenoten een fijne tijd kunnen hebben.

"Kleinschalige bijeenkomsten op doordeweekse dagen voor inwoners die wat wind mee kunnen gebruiken, of een bijeenkomst waarin of waarmee we mantelzorgers kunnen ontlasten door verbinding en een moment van ontspanning", vertellen de initiatiefnemers Anne van der Bijl en Eva Oosting.

Huize Wezup en het Wapen van Aelden voerden onlangs verkennende gesprekken over een nieuw sociaal initiatief en zo ontstond het idee om 'De club' op te richten, waar dorpsgenoten uit de omliggende dorpen zich via een lidmaatschap aan kunnen verbinden, evenals de bewoners en gasten van de dagbesteding en woonzorg van Huize Wezup.

Meerwaarde is groot
‘De club’ maakt organisatorisch deel uit van Huize Wezup en maakt fysiek gebruik van de faciliteiten van Het Wapen van Aelden. "De meerwaarde is groot: deze vorm van dagbesteding in een sfeervolle entourage geeft de ouderen meer betekenis aan het leven, hun stemming verbetert én ze blijven fysiek en mentaal fitter. Een aantal stakeholders die we onlangs spraken zijn zeer enthousiast.”

Liefde en persoonlijke aandacht
Anne en Eva hebben het al concreet voor ogen: "De club organiseert in de flank van het restaurant van Het Wapen van Aelden dagelijks tussen 10.00 uur - 16.00 uur bijeenkomsten waar bijvoorbeeld iemand komt spreken over de geschiedenis van Zweeloo, een kookworkshop geeft of een muzikale activiteit wordt georganiseerd. Door en voor bewoners van onze dorpen. ‘’Per activiteit nemen er vijf tot maximaal tien personen deel, want we willen liefde, vriendschap en persoonlijke aandacht aan de deelnemers schenken.”

Warm welkom bij De club
Bij de nieuwe club krijgt iedereen een warm welkom. "Een inclusieve club waar niemand wordt weggestopt, maar waar mensen kunnen genieten van liefde en aandacht. Het beste van het team van Huize Wezup dat zich richt op aandacht en zorg, gastvrijheid en heerlijk eten en drinken geserveerd door het team van Het Wapen van Aelden. "Het hotel-restaurant is tijdens de  'clubdagen' open voor alle bezoek, hotelgasten, feesten en partijen."

Anne van der Bijl en Eva Oosting toosten op De club, waar eenzame en zorgbehoevende inwoners uit de regio een fijne tijd kunnen hebben.

Anne en Eva zeggen: “Wanneer je lid bent van De club woon je veelal nog thuis. Mocht dat thuis wonen uiteindelijk niet meer gaan, dan heeft een lid van De club voorrang op woonruimte die beschikbaar komt binnen Huize Wezup. Ook kan al in een eerder stadium gebruik worden gemaakt van dagbesteding op de locatie in Wezup, zodat de stap om uiteindelijk binnen het Huis te komen wonen veel soepeler verloopt. Immers kent die persoon de collega’s, medebewoners en de woning al.

Afstand tot arbeidsmarkt
Ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken volgens Anne deel uit van beide teams. "We proberen dankzij ons initiatief ook voor deze groep passende werkgelegenheid te creëren. Kortom: de club is exclusief door hoogwaardige liefde, aandacht en eten én inclusief: iedereen is welkom." Eva vult aan: "En inclusief want iedereen is welkom! Het beste van twee teams is beschikbaar voor dorpsgenoten die hier behoefte aan hebben.”

Kennismaken? Dat kan op 19 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur 
Op dinsdag 19 september 15.00 - 17.00 uur is iedereen van harte welkom bij Het Wapen van Aelden om kennis te maken met De club, Eva en Anne. Aanmelden is niet nodig. In Oes Eig’n Kraantien zullen we vaker uitnodigingen publiceren voor een kennismaking met De club. Ook aspirant- vrijwilligers zijn hier van harte welkom!

Meer informatie kunt u ook vinden op de website www.hetwapenvanaelden.nl of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Huize Wezup en Het Wapen van Aelden
Huize Wezup richt zich op ouderen, biedt liefdevolle zorg aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en biedt dagbesteding aan mensen die zich niet zelfstandig in de maatschappij kunnen redden. Het team van Het Wapen van Aelden richt zich op horeca en gastvrijheid voor bewoners van de Zweeler dorpen én toeristen in onze provincie. Gastvrijheid is dus het thema dat binnen het werk van beide teams hoog in het vaandel staat.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel