.

.

 

.

De puzzel van “Tinus zien bankie” is gelegd

In de vorige aflevering brak De Gazelle niet alleen een lans voor Dove Peter en Dove Waander.

Maar in datzelfde verhaal brak De Gazelle ook zijn hoofd over het verderop gelegen “Tinus zien bankie”. De Gazelle pauzeerde tijdens zijn fietstocht bij de Weth. Willem Nijhoving Hoek en strekte op dat landschappelijk gelegen rustpunt even de benen op “Tinus zien bankie” (1935 - 2009). De Gazelle was benieuwd wie deze Tinus was en waarom dit bankje destijds hier op deze plek is geplaatst.

Een paar dagen na publicatie in Oes Eig’n Kraantien kwam oud-Aaldenaar Jan Bonkes met het verlossende antwoord: “Het bankje in de Weth. Willem Nijhoving-hoek is, voor zover ik weet, geplaatst door de erven, ik meen de dochters, van Tinus Meppelink. Hij woonde in de nu tot appartementen verbouwde Oldenbannninghof in Oosterhesselen. Tinus was onder andere paardenhouder en had land in gebruik in de Kerkhorsten, in de buurt van de Nijhoving-hoek. Dit zal de reden zijn waarom de erven ter herinnering dit bankje hebben geplaatst.”

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel