.

.

 

.

Nieuwbouw Molenwijk: eind goed, al goed?

Even leek het erop dat door het faillissement van Bouwgroep Emmen de bouw van vier nieuwe ecologische woningen aan de Molenwijk in Aalden in zwaar weer terecht zou komen.

Maar ziedaar, sinds kort zijn de werkzaamheden weer hervat. Wel door een nieuwe aannemer, de Van Dijk Bouwgroep uit Hardenberg, maar er is in ieder geval nu zicht op een eind goed, al goed. Voor de bouwvak zijn de funderingsstroken al gestort. En omdat het om prefab woningen gaat, is de verwachting dat de woningen al tegen het eind van 2023 kunnen worden opgeleverd. Kijk, dat zijn nog eens goede berichten. Van verhuurder Woningcorporatie Woonservice krijgen we nog wat nadere informatie. Zo horen we dat in de woningen, die geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens, volledig gelijkvloers gewoond kan worden. Woonkamer, slaapkamer, keuken, douche, alles bevindt zich op de begane grond. De bovenverdieping is via een vaste trap bereikbaar, wat zeker, lijkt ons, een geruststellende gedachte voor de bewoners is.

De constructie van de woningen wordt volledig uit hout opgebouwd (houtskeletbouw). Als isolatiemateriaal in de houtskeletbouw-elementen wordt stro gebruikt.

Een paar woningen zijn gereserveerd voor terugkerende bewoners. De woningen, die dan nog beschikbaar zijn, worden begin september aangeboden via www.thuiskompas.nl.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel