.

.

 

.

“Ontmoeten is begroeten; begroeten is ontmoeten”

Inloopmoment iedere laatste woensdag van de maand in De Drieklank.

Het motto: ‘Ontmoeten is begroeten; begroeten is ontmoeten’ was en is een belangrijke drijfveer voor Margot Grobbe, om te kijken waar ze die woorden een kans zou kunnen geven wáár te worden. “Het inloopmoment, altijd al in De Drieklank (Kerkstraat, Aalden), werd april 2023 ingevuld vanuit Kunst en Cultuur met een Gekleurd Grijs-activiteit. Er kwam een groot aantal bezoekers. Door deze opkomst is het idee ontstaan om deze middag op een wat gerichtere manier in te vullen”, belicht de inwoonster van Meppen het initiatief.

Enthousiast
Margot ging in overleg met het beheer van De Drieklank. “Men was enthousiast met de mogelijkheid deze momenten wat meer ‘vulling’ te geven,” aldus Margot. Zij had in de tussentijd ook contact gelegd met Judith van Swambagt, van Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Creatieve geesten
Zet meerdere creatieve geesten bij elkaar, en diverse mogelijkheden komen op een lijstje. Zo kwam de afgelopen periode al een imker, met een verhaal over bijen plus hapjes met honing. De actie Schoenendoos was een gelegenheid gezellig met papier en schaar en lijm schoenendozen te pimpen tot cadeau-dozen (voor minder bedeelde kinderen elders).
Ook creatief was de middag in november, waar je stempels kon maken om bijvoorbeeld eigen cadeaupapier te creëren; altijd handig voor de decembermaand. “Doordat je niet alleen aan een tafel zit en een kop koffie of thee drinkt, maar actief bezig mag zijn, ga je makkelijker met elkaar in gesprek.”

Voldoende redenen
Margot en Judith kunnen zo een aantal redenen noemen om mee te doen: “Als je kinderen het huis uit zijn, je stopt met werken, of je zit voor je gevoel teveel alleen naar de TV te kijken dan is deze middag een leuke gelegenheid om anderen te ontmoeten. Deze middag is ook voor elke (buur)man of - vrouw. Welke leeftijd of reden je dan ook hebt: als je zin hebt om te komen ben je van harte welkom!"

Financieel aantrekkelijk
Ook financieel aantrekkelijk: je hoeft geen ‘lid’ te zijn, het kost je geen contributie, slechts nu en dan een kleine bijdrage in de materiaalkosten en een vrije bijdrage aan de koffie of thee. "Verder is er geen verplichting om elke keer aanwezig te zijn. Maar we hopen natuurlijk wel dat het zo gezellig is dat je er regelmatig bij wilt zijn, die laatste woensdag van de maand, en dat mond op mond reclame zijn werk zal doen, buiten de publicaties in O.E.K, De Zandloper en op de posters.”

Gezellige activiteiten, maar ook aandacht voor serieuze maatschappelijke vragen
Naast gezellige activiteiten wordt er ook aan serieuze maatschappelijke vragen aandacht gegeven. "We willen ook proberen om een middag te plannen waar verschillende maatschappelijke organisaties aanwezig zijn waar je met je vragen terecht kan zoals het invullen van formulieren, huisvesting enz."

Kleine reparatie of gewoon een gezellig praatje
Je kunt op de laatste woensdagmiddag van iedere maand ook langskomen voor een kleine reparatie, zoals een stekkertje aan een snoer zetten of batterijen vervangen. Dan meteen even een kopje koffie of thee en een gezellig praatje. “Als het oud papier aan de straat staat, kun je van 15.00 tot 17.00 uur in De Drieklank terecht,” geeft Margot gekscherend een ezelsbruggetje.

Wensen en ideeën altijd welkom
Al is er al een heel lijstje van mogelijke activiteiten, dat betekent niet dat wensen en ideeën niet welkom zijn. Voor Judith, Margot en de andere creatieve breinen is de grote wens dat deze middag uitgroeit tot een sociaal moment van ontmoeten en begroeten voor mensen in Aalden en de naburige dorpen.
Dus ... Heb je een activiteit, een hobby die je wilt delen of een maatschappelijke vraag doe dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel