.

.

 

.

Verkeersmaatjes in Aalden attenderen hardrijders op spelende kinderen

Afgelopen zaterdag zijn in Aalden door de speeltuincommissie op de hoek Wachthoorn-Oostermaten en op de hoek Wachthoorn-Weersmaten “verkeersmaatjes” geplaatst. De opvallende felgele poppen van zo’n 80 cm hoog verzoeken automobilisten en motorrijders vriendelijk doch dringend om rekening te houden met (spelende) kinderen en daarom langzaam te rijden. En dat is nodig zeggen Esther Manting en Olfred Nijenbanning van de speeltuincommissie. “Er wordt hier in de buurt van de speeltuin veel te hard en roekeloos gereden. En dan hebben we het niet alleen over eigen inwoners die te hard rijden, maar ook over sluipverkeer vanuit de nieuwe nieuwbouw achter de school. Vooral voor de kinderen uit de buurt is het soms levensgevaarlijk om naar de speeltuin te lopen”.

 

Bij de gemeente vond de speeltuincommissie geen gehoor voor snelheidsbeperkende maatregelen. Zij vonden het wel meevallen, vertelt Esther. “Daarom hebben we als speeltuincommissie zelf maar het initiatief genomen en voor eigen rekening deze twee verkeersmaatjes aangeschaft. De poppen zijn moeilijk over het hoofd te zien en we hopen en verwachten dan ook dat de hardrijders hun snelheid zullen aanpassen”.

Bijschrift foto: Esther en Olfred met hun “maatje”. Foto Monique Jonkman-Koolen

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel