.

.

 

.

Bosakker al druk bezig met de straatversiering

Om eens te kijken hoe het met de straatversiering in Aalden gaat, zijn we op bezoek gegaan bij Janet Ruis in de Bosakker. Je kunt van Janet gerust zeggen dat het Zuidenveld in haar bloed zit. Ze praat vol overgave over de gang van zaken in de Bosakker. AHA vroeg aan haar hoe zij betrokken is geraakt bij het Zuidenveld. Janet vertelt dat ze al op de eerste vergadering in de Gereformeerde kerk aanwezig was om te kijken wat ze allemaal van plan waren in Aalden. Hier werd medegedeeld dat men op zoek was naar contactpersonen voor de verschillende wijken waarin Aalden was verdeeld. Samen met Jolande Kuper, Jan Willem Lubbers, Jorik Koedijk, Cindy Stapel en Jan Hooge nam ze Wijk G met ongeveer 100 huizen onder haar hoede. Onder Wijk G vallen de akkerstraten zoals de Wal-, Bos-, Holt-, Wend-, Hoeken-, Telling-, Stob-, Pad-, en Hofakker.

Janet: “in oktober 2010 zijn we al begonnen. We hebben eerst een brief opgesteld en deze naar alle bewoners uit deze wijk verstuurd om ze uit te nodigen en het verzoek om alvast na te denken over een mogelijk thema voor de straatversiering. En of ze hun schuur/garage ter beschikking wilden stellen. Die eerste vergadering had een beste opkomst met zo ongeveer 50 man, hier werd het thema met de meeste stemmen gekozen. Daarna werd er nog meer vergaderd en werden de taken verdeeld. Ook hier werd iedere keer de buurt erbij betrokken door middel van brieven of we gingen langs de deur met vragen. Er is een plattegrond gemaakt om te bekijken wat de mooiste plekken zijn om iets neer te gaan zetten. Dit is ook praktisch want nu weten we precies hoeveel kunstwerken we moeten maken”.

Begin februari 2011 zijn de daadwerkelijke werkzaamheden begonnen. Janet: “elke maandagavond gaan we aan de slag bij de familie Speelman aan de Gelpenberg. Het is op dit moment wel even afzien want het is er heel erg koud. Straks als het wat warmer word komt ook de donderdagavond erbij. We zijn nu begonnen met het zaag- en timmerwerk. Het is er heel gezellig. Volop de muziek aan en je warm houden met hard werken en natuurlijk met warme koffie en thee. De volgende stap is het schilderwerk en dan komt natuurlijk de afwerking. Over het thema wordt verder niks verteld. Dat is natuurlijk ons geheim, maar we  hebben voor het thema samen met de buurtbewoners al heel veel dingen verzameld”.

Janet wil tenslotte graag kwijt dat ze best trots is op de buurtbewoners hoe ze samen met elkaar alles van de grond hebben gekregen.

Janet :”we liggen tot nu toe nog mooi op schema en dat blijft hopelijk ook zo”.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel